Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Είναι τελικά τα τεχνητά γλυκαντικά πιο ασφαλή από τη ζάχαρη;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ως μη ειδικός με απλή λογική προτείνω να μπει το ΜΕΛΙ στη διατροφή μας..

Ουτε ζάχαρη ,ουτε γλυκαντικά….

Αν και η παρουσία των γλυκαντικών στην διατροφική μας καθημερινότητα είναι πλέον έντονη, οι ανησυχίες για την ασφάλειά τους παραμένουν υψηλές

Πέγκυ Μπαμπάθα

«Δεν έχουν μελετηθεί όσο θα έπρεπε στον άνθρωπο», δήλωσε ο Dr. Dariush Mozaffarian, καρδιολόγος και διευθυντής του Food is Medicine Institute στο Πανεπιστήμιο Tufts, στους New York Times, σχετικά με τα γλυκαντικά και υποκατάστατα της ζάχαρης. Ο Mozaffarian είναι ακόμα ένας επιστήμονας και ειδικός που συνεχίζει να αμφιβάλλει για τα οφέλη των τεχνητών γλυκαντικών στην υγεία μας. Ποια είναι αυτά; Εκείνα που κάποτε προωθήθηκαν από τους κατασκευαστές τροφίμων το 50, ως ο πιο ασφαλής αντικαταστάτης της ζάχαρης και που σήμερα οι έρευνες ακόμα δεν έχουν αποφανθεί με σιγουριά για το κατά πόσο όντως τους αξίζει αυτός ο χαρακτηρισμός.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου