Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Ρωσικό τεστ στο ΝΑΤΟ μέσω FIR Αθηνών

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

«Μάθανε ότι δεν καταρρίπτουν τα τουρκικά πλακώσανε και οι Ρώσοι!!..»

Το ερώτημα είναι, γιατί δεν καταθέτουν Σχέδιο πτήσεως και εάν το συμβάν είναι τυχαίο, τότε κατανοητό, άλλως το πράττουν για να εκπαιδεύονται από τους καλλίτερους πιλότους παγκοσμίως και μάλιστα δωρεάν..

 Εκεί στα Βαλτικα και στα Σκανδιναβικά κράτη ξεσηκώνουν το σύμπαν και κηρύττουν κόκκινο συναγερμό εαν εμφανιστεί κανένα Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος και τρέχουν οι Γερμανοί να το αναχαιτίσουν..

Η «Κ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η ενόχληση της Αθήνας γνωστοποιήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα μέσω των κατάλληλων στρατιωτικών διαύλων

Ενώ στο Αιγαίο επικρατούν «ήρεμα νερά», αεροσκάφη επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας (Readiness) απογειώνονται τακτικά για να αναγνωρίσουν και αν χρειαστεί να αναχαιτίσουν, όχι τουρκικά αλλά ρωσικά αεροπλάνα. 

Την αναγνώριση τους, μόλις εισέλθουν στο FIR Αθηνών, αναλαμβάνουν ως επί το πλείστον τα F-16 της 133 Σμηναρχίας Μάχης με έδρα το Καστέλι της Κρήτης. Τα αεροσκάφη Readiness απογειώνονται και ακολουθούν το στίγμα των «άγνωστων» αεροπλάνων, τα οποία συνήθως προσεγγίζουν νοτίως της Κρήτης. Αφού τα πλευρίσουν και τα αναγνωρίσουν, οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας ενημερώνουν το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ). Τις περισσότερες φορές μετά την αναγνώριση τα F-16 επιστρέφουν στη βάση τους αν και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να παραμείνουν σε κοντινή απόσταση (έως 5 ναυτικών μιλίων) μέχρι τα ρωσικά να εξέλθουν του FIR Αθηνών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου