Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Δίκτυα προμήθειας και παραγωγής drone καμικάζι της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK

 

Ιστοσελίδα «DEFENCETURK» της 10 Ιουλίου 2024

Η απόπειρα επίθεσης σε περιοχή βάσης στο βόρειο Ιράκ από την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK το 2020 με αεροπλάνο μοντέλο γεμάτο βόμβες, αποτράπηκε από την ταχεία επέμβαση του ηρωικού στρατού

Μια άλλη ιρακινή πηγή δήλωσε ότι το PKK προσπαθεί να βελτιώσει τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που έχει αγοράσει από την Κίνα και διάφορες άλλες χώρες, προσθέτοντας συστήματα σήματος και δέκτη και ότι η οργάνωση σχεδιάζει να παράγει τα δικά της σώματα και κινητήρες drone. Ταυτόχρονα, είναι επίσης μεταξύ των πληροφοριών που ελήφθησαν ότι το PKK σκοπεύει να αγοράσει σημαντικά ποσά από αυτά τα συστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ΤΕΔ έχουν λάβει επίσης ορισμένες προφυλάξεις επιτόπου έναντι πιθανών απειλών. Μοιράζοντας ένα βίντεο ενός συστήματος KORKUT που αναπτύχθηκε από το ΥΕΘΑ σε βάση στο Ιράκ στις 4 Ιουλίου, τονίζει τα μέτρα που λαμβάνονται ενάντια σ’ αυτές τις νέες απειλές.

Ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Τουρκικού Στρατού στο Βόρειο Ιράκ, η τρομοκρατική οργάνωση PKK αύξησε την προμήθεια και τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV.

Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βαθιά στο Βόρειο Ιράκ, η τρομοκρατική οργάνωση PKK στοχεύει να χρησιμοποιήσει πιο ενεργά τα drones FPV καμικάζι. Ενώ πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν μόνο τον Ιούλιο, σημαντικός αριθμός όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και ελέγχου.

Τέλος, 37 τρομοκρατικοί στόχοι καταστράφηκαν στην αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Metina, Gara, Hakurk, Kandil και Asos στο βόρειο Ιράκ. Αυτοί οι στόχοι περιελάμβαναν σπήλαια, αποθήκες, καταφύγια, κρησφύγετα και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν από τρομοκρατικές οργανώσεις. Ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιχείρησης, πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν.

Ο κυρίαρχος ρόλος των ΤΕΔ στο πεδίο έχει αναγκάσει την τρομοκρατική οργάνωση PKK να αλλάξει στρατηγική και να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο drones πρώτου προσώπου (FPV). Διότι η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες απώλειες στην τρομοκρατική οργάνωση μέσω μιας σειράς επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας τις προηγμένες στρατιωτικές της δυνατότητες όπως η επιτήρηση και η αεροπορική υπεροχή.

Σύμφωνα με νέα από το Μάτι της Μέσης Ανατολής, το PKK πραγματοποίησε τουλάχιστον 17 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV εναντίον του Τουρκικού Στρατού τον Ιούνιο. Τουρκικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν μόνο μικρές υλικές ζημιές. Και πάλι, πηγές στις οποίες έφτασε το Μάτι της Μέσης Ανατολής, αναφέρουν ότι το PKK έχει δημιουργήσει εργαστήρια παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV σε διάφορες περιοχές μεταξύ Σουλεϊμανίγια και Καντίλ στο Βόρειο Ιράκ. Παράλληλα, τονίζεται ότι αυτή η τομή έγινε με τη χρήση των διεθνών διασυνδέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης και των δικτύων χρηματοδότησης που δημιούργησε μέσω της Συρίας.

Επιπλέον, σχετικές πηγές αναφέρουν ότι το PKK έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού υλικών μέσω της Γεωργίας και του Ιράν, καθώς και τις αγορές της Ουκρανίας και της Ευρώπης για drone. Πηγές αναφέρουν ότι το PKK λαμβάνει επίσης τεχνολογία από την Κίνα και το Ιράν και ότι χρησιμοποιεί επίσης ένα δίκτυο ξένων τρομοκρατών εντός της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG, η οποία συνδέεται με το PKK στα βορειοανατολικά της Συρίας. Η πηγή ισχυρίζεται επίσης ότι το PKK λαμβάνει υποστήριξη λογισμικού από το Ιράν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου