Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Στροφή της ηγεσίας σε νέας ναυπήγησης φρεγάτες – κορβέτες για το Πολεμικό Ναυτικό

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού γνωρίζει τι ακριβώς απαιτείται στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων για την ενίσχυση του Στόλου..

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής των 4 φρεγατών MEKO 200 δεν προκρίνεται προς υλοποίηση και αντ’ αυτού ο προσανατολισμός είναι η προμήθεια μίας επιπλέον φρεγάτας FDI HN από την Γαλλία. Η δαπάνη αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. € αλλά η νέα μονάδα θα ενισχύσει σοβαρά την δύναμη κρούσεως του Στόλου και σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μια “κρίσιμη μάζα” από 4 FDI HN που ως γνωστόν έχουν αυξημένες αντιαεροπορικές ικανότητες, θεωρείται ότι είναι μία πολύ υπολογίσιμη δύναμη αιχμής, με την οποία ο Στόλος περνά σε μία νέα εποχή.

Αν και η αντίληψη απομακρύνεται από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MEKO 200, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν καθόλου επιμέρους επεμβάσεις στα πλοία, σε περιορισμένο βαθμό φυσικά. Επιπλέον, παραμένει πάντα ανοικτό για τα επόμενα χρόνια, το ενδεχόμενο της αποκτήσεως μεταχειρισμένων πολεμικών μονάδων, εφόσον παρουσιασθεί ευκαιρία και οι όροι είναι ευνοϊκοί.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:doureios.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου