Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ενορχηστρωμένες οι διεργασίες εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Καρπάθιο Πέλαγος Πηγή:

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αυτή είναι η αληθεια!!

Οι ευχαριστίες των Τούρκων για σεβασμό των Ορίων της υφαλοκρηπίδος τους ΕΞΗ ν.μ. κάτω από την Κάσο και πάλι από την Άγκυρα μαθαίνουμε την αληθεια..

«Στειλτον τον ΥΠΕΞ», όσο είναι ακόμη καιρός, γιατί θα έχεις την τύχη του ΤΣΙΠΡΑ με τη συμφωνία των Πρεσπών!!..

Όμως με την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία και φαίνεται ότι υιοθετήθηκε και στην περίπτωση του Ievoli Relume ουσιαστικά επιβάλει σε κάθε έρευνα η δραστηριότητα ακόμη και στην οριοθετημένη με διεθνή συμφωνία ελληνική ΑΟΖ την έκδοση και δικών της Αναγγελιών ώστε να επικαιροποιεί την αμφισβήτηση της και να δίνει την εικόνα «συνδιαχείρισης» των περιοχών αυτών. Με τις ελληνικές «διαφωνίες» να καταγράφονται απλώς σε μια ρηματική διακοίνωση ενώ επί του πεδίου διαμορφώνεται μια αρνητική ντε φάκτο κατάσταση, όπου καμιά έρευνα ή δραστηριότητα δεν θα διεξάγεται εάν δεν εκδίδεται και τουρκική NAVTEX.

Συμπεράσματα
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις δηλώσεις Γεραπετρίτη, όχι μόνο δεν αντιστάθηκε στην τουρκική πρόκληση εντός της οριοθετημένης ελληνικής ΑΟΖ -την οποία η Άγκυρα διεκδικεί μετά το τουρκολιβυκό ψευδομνημόνιο-, αλλά αντιθέτως επέτρεψε στους γείτονες να την εξευτελίσει σε σημείο που να δηλώνει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους». Εδώ υπογραμμίζεται και ο υπόγειος ρόλος της Ρώμης (περισσότερα εδώ), η οποία φαίνεται να δρομολόγησε την διαδικασία μέσω σχετικών αιτημάτων για άδεια έρευνας σε Ελλάδα και Τουρκία, ανοίγοντας τον δρόμο για την καινοφανή τακτική της έμμεσης «συνδιαχείρισης» μέσω της παράλληλης έκδοσης Navtex. Δεδομένου μάλιστα ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η Αθήνα «απέφυγε να προβεί σε διαβήματα προς την ιταλική πλευρά και σε παράσταση προς την εταιρεία διαχείρισης του πλοίου», αυτό ενισχύει την άποψη ότι γινόμαστε μάρτυρες ενορχηστρωμένων υπόγειων μειοδοτικών διεργασιών εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων (ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας) από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Τουρκία, με την Ρώμη να έχει αναλάβει ρόλο ύπουλου διαμεσολαβητή/διεκπεραιωτή. 

Πηγή: liberal.gr δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο "Τι έγινε τελικά με το ιταλικό ερευνητικό Ievoli Relume;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου