Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ταγίπ Ερντογάν: Νέο τετ α τετ τον Σεπτέμβριο - Επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτησε ο πρωθυπουργός

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ορθά ο κ. Π/ Θ έθεσε το θέμα της Κύπρου..

Ο άλλος όμως ο Ερντογάν τρέχει το θέμα των δύο κρατών και το ψευδοκράτος στο Αζερμπαϊτζάν παρέστη επίσημα ως κρατική οντότητα..

Τέτοια ήσυχα νερά είναι φουσκοθαλασσιά και πνιγεί θέματα κυριαρχίας, όταν ούτε για Κυκλάδες και Ιόνιο δεν ανακηρυτείς θαλάσσια πάρκα,γιατί δεν ρώτησες την Αγκυρα..

Ave…

Όσα είπαν οι δύο ηγέτες στην Ουάσινγκτον - Δεν έκαναν δηλώσεις 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις.

Οι δύο ηγέτες, όπως και σε άλλα ραντεβού, συνοδεύτηκαν από τους δύο διπλωματικούς τους συμβούλους, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, αλλά και τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν. Μετά τη συνάντηση, Γεραπετρίτης και Φιντάν είχαν σύντομη συνάντηση κατ' ιδίαν.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου