Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Γαλλία: Ομοβροντίες χρεοκοπιών επιχειρήσεων

 Σχόλιο: Δ.Ζ

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τον Οικονομικό ταχυδρόμο - εστιάζουμε- « Αυξημένα κατά 18% στη Γαλλία τα «κανόνια» το πρώτο εξάμηνο του 2024 – Απειλούνται 102.500 θέσεις εργασίας»

Πάντως ο Emmanuel de France, πήγε τελικά στα πανυγήρια του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, που το θεωρεί εγκεφαλικό νεκρό & από την άλλη τον οικοδεσπότη ο sir “ κυρ σταρμερ” τον θεωρεί κάτι σαν τρόφιμο σε οίκο ευγηρίας

Να δούμε στiς 14 Ιουλίου την ημέρα της Βαστίλλης θα εμφανισθεί... ;

Και για την ιστορία : τέτοιες μέρες πριν 235 χρόνια το γαλλικό κράτος ήταν καταχρεωμένο όπως και σήμερα.

Βέβαια η αντιμετώπιση ήταν η συνήθης φορομπηχτική πολιτική για αυτές τις περιπτώσεις, που ακολούθησαν και οι ΥπΟικ. του Λουδοβίκου 16ου.

Το τι έγινε στη συνέχεια το γνωρίζουμε : οδήγησε να στηθουν οι γκιλοτίνες και να πέφτουν τα κεφάλια σε βιομηχανική βάση !!!

Αυξημένα κατά 18% στη Γαλλία τα «κανόνια» το πρώτο εξάμηνο του 2024 – Απειλούνται 102.500 θέσεις εργασίας

Επιμέλεια Αλέξανδρος Καψύλης

Το θέμα δεν «έπαιξε» προεκλογικά στη Γαλλία, παρότι θα μπορούσε να γίνει βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης. Οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων άρχισαν να καλπάζουν και πάλι και ήδη πλησιάζουν τα προ-πανδημικά επίπεδα του 2018 και 2019. Πρόκειται για μια εξέλιξη που μοιραία θα ταλανίσει την επόμενη κυβέρνηση. Μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα ίσως προκληθεί αν η νέα κυβέρνηση έχει ως κορμό τα κόμματα του Νέου Λαϊκού Μετώπου, δεδομένου ότι με τα «λουκέτα» χάνονται θέσεις εργασίας και η προστασία της εργασίας και των εργαζομένων αποτελεί «ιερή υποχρέωση» και πρώτη προτεραιότητα της Αριστεράς.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου