Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ισραήλ-Ουκρανία: Τα δύο προπύργια του Δυτικού κόσμου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αντιπαραθέτω, ότι προπύργια του Δυτικού Κόσμου πέραν των αναφερόμενων είναι μια Ελεύθερη Κύπρος που δεσπόζει σε άμεση Ανατολή και Ανατ. Μεσόγειο..

Όσο για την Ελλάδα διασφαλίζει την Στρατηγική αναδιάταξη της Συμμαχίας και είναι η γέφυρα για την εξομάλυνση των σχέσεων μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ Προέδρου των ΗΠΑ με ΡΩΣΙΑ και τα Δυτ. Βαλκάνια…


Σάκης Μουμτζής

Σε όλες τις ιστορικές φάσεις υπήρχαν τα κράτη που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή για να διαφυλάξουν αρχές και αξίες ενός ολόκληρου κόσμου. Παλιότερα ήταν η πατρίδα μας ένα από αυτά τα κράτη. Σήμερα έλαχε αυτόν τον ρόλο να τον διαδραματίζουν το Ισραήλ και η Ουκρανία. 

Αποτελούν ένα δίδυμο που μάχεται με τον τρόπο της η κάθε πλευρά του απέναντι σε δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν και να ισοπεδώσουν. Απέναντι σε δυνάμεις που προκρίνουν τη βία ως τρόπο επίλυσης των διαφορών. Και κυρίως επιζητούν την εξαφάνιση του Άλλου από τον χάρτη. Τι άλλο εννοούσαν οι Ρώσοι εισβολείς όταν μιλούσαν για αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας ή όταν ισχυρίζονταν πως οι Ουκρανοί στερούνται εθνικής ταυτότητας; Το ότι δεν πέτυχαν τον αντικειμενικό τους στόχο αυτό δεν οφείλεται στη μεγαθυμία τους ή στη μετριοπάθειά τους, αλλά στο ότι οι Ουκρανοί αμύνθηκαν και αμύνονται με γενναιότητα υπερασπιζόμενοι τα εδάφη τους. Το ότι ο πόλεμος συνεχίζεται επί 2,5 χρόνια αυτό οφείλεται στο ότι τις πρώτες κρίσιμες μέρες ο Ουκρανικός στρατός έκανε την έκπληξη αντέχοντας στην επίθεση σαφώς υπέρτερων δυνάμεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου