Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Η ιστορία της γλώσσας των Σκοπίων και γιατί δεν πρέπει να λέγεται μακεδονική

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η ΟΜΙΛΙΑ μου στο συλλαλητήριο της 18 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη..

Το ΟΧΙ στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, όπου αναγνωρίσθηκε γλώσσα και εθνότητα Μακεδονική το είπαν οι Ελληνες, ενώ οι 153 κωφεύσαν..

Η Βουλγαρία παρά του ότι Σλάβοι έβαλαν ΒΕΤΟ και δεν το αποδέχονται για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε…

Ποια είναι η προέλευση των Σλάβων του κράτους των Σκοπίων; Η λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα και η σχέση της με την ελληνική, τη σερβική και τη βουλγαρική γλώσσα – Πώς θα έπρεπε να λέγεται η γλώσσα των Σκοπιανών;

Μιχάλης Στούκας

Το κράτος στα βόρεια σύνορά μας που από το 2018 με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ονομάζεται επίσημα «Βόρεια Μακεδονία», τον τελευταίο καιρό με την αλλαγή της ηγεσίας του βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας για το κράτος τους, η αναφορά σε «Μακεδόνες του Αιγαίου» από την Πρόεδρο, αλλά και η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2023 στην Αλβανία, σε σχέση με τον αριθμό των «Μακεδόνων» που ζουν σ’ αυτή έχουν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο σε Ελλάδα, Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Δοκιμάζουν τις αντοχές των γειτόνων τους και της διεθνούς κοινότητας άραγε οι κυβερνώντες τώρα τα Σκόπια; Κατά την άποψή μας διαπράττουν μέγα σφάλμα και όχι απλά απομονώνουν την χώρα τους αλλά τη βάζουν και σε σοβαρούς κινδύνους. Ένα από τα κέρδη των Σκοπιανών με τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αναγνώριση της γλώσσας τους με το όνομα «μακεδονική».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου