Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

«Είμαι ογκολόγος και αυτό είναι το μοναδικό είδος τροφής που δεν τρώω ποτέ» – Τι πρέπει να αποφεύγετε για την πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με γιατρό

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Όταν μιλάνε οι γιατροί τους ακούμε με προσοχή!!!…Σε αυτά λέμε ΝΑΙ

Σε αυτά λέμε ΟΧΙ,όπως τραγουδά και ο Κελαϊδόνης


Ενσωματώστε στη διατροφή σας:

  • πολλά λαχανικά,
  • δημητριακά ολικής αλέσεως,
  • φρούτα και φασόλια,
  • ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Αυτά τα τρόφιμα είναι ευεργετικά καθώς είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και προστατεύουν από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου», λέει, επισημαίνοντας ότι τα ίδια τρόφιμα αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της μεσογειακής διατροφής.

Η Dr. Maqsood αναφέρει ότι ένα τρόφιμο που αποφεύγει είναι τα κατεργασμένα κρέατα. «Αποφεύγω τα κατεργασμένα κρέατα επειδή περιέχουν νιτροσαμίνες. Οι νιτροσαμίνες θεωρούνται ισχυρό καρκινογόνο και έχουν συνδεθεί με διάφορους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του πνεύμονα, του εγκεφάλου, του ήπατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστεως, του στομάχου και του ρινικού κόλπου», εξηγεί.

Η επιστημονική έρευνα δείχνει πράγματι μια σύνδεση μεταξύ μιας διατροφής πλούσιας σε κατεργασμένα κρέατα και αυξημένου κινδύνου καρκίνου. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση κατεργασμένων κρεάτων αύξησε την πιθανότητα καρκίνου του μαστού κατά 6% και τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%, εκτός από την αύξηση του κινδύνου άλλων τύπων καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου