Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Μασονία: Η μεγάλη Στοά της Ελλάδος, τα μυστικά και τα σκάνδαλα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική η όλη παρουσίαση - ενημέρωση παρά μόνο γενικότητες…

Μιλάει στον Alpha ο επικεφαλής του τεκτονισμού στην Ελλάδα - Μετά από κάθε τελετή, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, ενώ δεν δέχονται στις τάξεις τους κάποιον που έχει κακή σχέση με την οικογένειά του

Στις τεκτονικές στοές δεν υπάρχουν γυναίκες, ενώ όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος «δεν θεωρούμε υποδεέστερες τις γυναίκες, αλλά σύμφωνα με την παράδοση είναι μια αντρική παράδοση». 

«Δεν θα θέλαμε κάποιος που επιδιώκει να έρθει για να εκμεταλλευτεί το οτιδήποτε. Δεν θέλουμε κάποιον που έχει διαπράξει αδικήματα, που έχει κάνει κακό. Και κυρίως δεν θέλουμε κάποιον που έχει κακή σχέση με την οικογένειά του» δηλώνει επίσης ο Μιχαήλ Ματτές.

Ο Κοσμήτορας αναφέρει επίσης ότι ο κάθε συμμετέχων εισέρχεται στην αίθουσα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ανάλογα με το βαθμό του. Οι τρεις βασικοί βαθμοί του τεκτονισμού είναι οι μαθητές, οι εταίροι και οι διδάσκαλοι.

Άπαντες έχουν το ξίφος τους στη θέση του, που συμβολίζει το εργαλείο που θα του δώσει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί και να ακούσει τη διδασκαλία. Το μόνο ξίφος που διαφέρει είναι του Σεβάσμιου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου