Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ακύρωση της απόκτησης αμφιβίων AAV-7 για τους Έλληνες Πεζοναύτες;

 

Του Στρατηγού Φρ. Φράγκου:

ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!!

Το δηλώνει ΑΡΧΗΓΟΣ που ήταν Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών…

Η Τουρκία φτιάχνει και 2η ταξιαρχία πεζοναυτών με έδρα το Ακσάζ στοχεύοντας τα Δωδεκάνησα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εξαίρετος φίλος και αμυντικός αναλυτής Γιάννης Θεοδωράτος Giannis Theodoratos.

Να υπενθυμίσω ότι η 1η ταξιαρχία των Τούρκων Πεζοναυτών εδρεύει στη Φώκαια δίπλα στη Σμύρνη απειλώντας τα νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου.

Το Διακλαδικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων που αποτελεί το Κέντρο Διοίκησης εδρεύει στη Σμύρνη.

Οι δυνάμεις αυτές είναι επιθετικές πρώτης γραμμής και με τεράστιο ποσοστό επάνδρωσης.

Πριν από 1 μήνα ο Τουρκικός Στρατός Ξηράς έβγαλε προκήρυξη για πρόσθετους 25 χιλιάδες υπαξιωματικούς όλων των ειδικοτήτων. Ανταπόκριση άνω του 100%..

Σημειωτέον οτι οι ανωτέρω ταξιαρχίες πεζοναυτών λαμβάνουν ολοένα και περισσότερο πολεμικό υλικό εγχώριας κατασκευής όπως νέα ελαφρά αμφίβια επιθετικά οχήματα τα Zaha σχεδιασμένα στα πρότυπα των αμφίβιων των Αμερικανών Πεζοναυτών με προδιαγραφές όμως πιο ευέλικτες για απόβαση σε περιοχές όπου το έδαφος δεν ευνοεί βαριά τεθωρακισμένα όπως στα ελληνικά νησιά. Πρόγραμμα του 2017 που ολοκληρώθηκε.

Οι 2 τουρκικές ταξιαρχίες πεζοναυτών ανήκουν στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στα πρότυπα του US Marine Corps.

Ο στόχος των Τούρκων είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης εμπλοκής και διάνοιξης μετώπων σ' όλο το εύρος του Αιγαίου.

Και εδώ μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Δηλώσεις εκτός πραγματικότητας σχεδιασμός ανύπαρκτος ευφυολογήματα που στραγγαλίζουν τη δυνατότητα της στρατιωτικής ηγεσίας να πράξει τα δέοντα.

Σε προηγμένες χώρες που διατηρούν δυνάμεις πεζοναυτών για γεωπολιτικούς λόγους, η λύση που επιλέχθηκε ήταν ο εξοπλισμός τους με αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα όπως το αμερικανικό AAV-7, ώστε το “πρώτο κύμα” να βγει στην ακτή υπό προστασία θώρακος, να μπορεί να μάχεται εποχούμενο και να διευρύνει σύντομα το προγεφύρωμα πέρα από την ευάλωτη ακτή αποβάσεως. Τη λύση των αμφίβιων τεθωρακισμένων AAV-7 δεν την επέλεξαν μόνο νατοϊκές χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία), αλλά και χώρες που αντιμετωπίζουν απειλή σε παραθαλάσσιο περιβάλλον, όπως η Ελλάδα (π.χ. Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ν. Κορέα). Αλλά και η “φίλη και σύμμαχος” Τουρκία ανέπτυξε αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα (MAV Zaha), που μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο στην άσκηση “Deniz Kurdu 2024”.

Το τουρκικό αμφίβιο τεθωρακισμένο Zaha στην πρώτη του επιχειρησιακή ανάπτυξη κατά την άσκηση "Θαλασσόλυκος 2024"

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:e-amyna.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου