Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Χειμάρρα: 4 Αυγούστου οι εκλογές μετά την καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη από το καθεστώς Ράμα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο Έντι Ράμα εμπαίζει το Ελληνικό ΥΠΕΞ, που αντιδρά με γενικόλογες ανακοινώσεις, χωρίς να ξεκαθαρίζει ότι θα θέσει ΒΕΤΟ στις ενταξιακές διαδικασίες στην Ε.Ε., όπως πρότεινε ο κ. Σαμαράς στον νυν Π/Θ, που δεν πήγε ως όφειλε στην παρουσίαση βιβλίου του πρώην Πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή για να μην ακούσει ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!..

«Το παζλ μεθοδεύσεων που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα ολοκληρώθηκε σήμερα. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης.

Και συνεχίζει: «Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψη μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστής που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρος του Εφετείου».

Στην καθαίρεση Μπελέρη από τη θέση του ως δήμαρχος Χειμάρρας αντέδρασε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών:

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου