Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ωρα F-35 και φρεγατών «Constellation» σήμερα στη Βουλή

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: 

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ Βίντεο και δηλώσεις κ. ΥΕΘΑ

Δύο σημαντικά κεφάλαια της «ατζέντας 2030», την απόκτηση 20 αεροσκαφών F35 και τη διερεύνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών Constellation, εισηγήθηκε στη σημερινή κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Ν. Δένδιας.

Κώστας Αλατζάς

Η προμήθεια των F-35 δεν είναι το μόνο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Οπως πληροφορείται η «Εφ.Συν.», τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να ενημερωθούν από την ηγεσία του υπουργείου για το σχέδιο ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ναυπήγησης νέων αμερικανικών φρεγατών τύπου «Constellation»

Tην αμερικανική πρόταση για την προμήθεια των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα παρουσιάσει στη μία το μεσημέρι στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας. Πρόκειται για την επιστολή προσφοράς και αποδοχής (LOA: Letter of Offer & Acceptance) η οποία παραλήφθηκε στις 10 Απριλίου 2024 και αφορά την προμήθεια, μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, «έως 40 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου