Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Στρατηγός Φράγκος: Πάρτυ των όμορων κρατών σε βάρος της Εθνικής Κυριαρχίας..(βίντεο συνέντευξης)

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μετρόπολις καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώργου Μπούζου όπου αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Στρατηγός για άλλη μία φορά σχολίασε με σκωπτικό ύφος την επανεκλογή του ευρωβουλευτή της ελληνικής λύσης κτηνιάτρου Εμμανουήλ Φράγκου ο οποίος με την δόλια χρησιμοποίηση του ονόματός του θέλησε να μπερδέψει τους ψηφοφόρους, πράγμα που τελικά πέτυχε αλλά και την απάντηση του Πρόεδρου της ελληνικής λύσης κ. Βελόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας ότι αποζητά ο Στρατηγός δημοσιότητα για να βγει από την πολιτική αφάνεια.

Ο Στρατηγός απάντησε και για τον οπαδό της Αλβανίας που γυρνούσε στους δρόμους του Ντόρτμουντ έχοντας σε πλακάτ έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζονταν τα εδάφη της Μεγάλης Αλβανίας στα οποία όμως περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, τα Γιάννενα, τα Γρεβενά και η Φλώρινα και τον οποίο είχε αναρτήσει και κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Αλβανίας. Σύμφωνα όπως ανέφερε ο Στρατηγός σε δημοσίευμα των New York Times αναμένεται από την UEFA να παρέμβει για την τιμωρία της Αλβανίας.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ επεσήμανε την αδράνεια της Ελληνικής πλευράς τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών όσο και Αθλητισμού και έφερε ως παραδείγμα το Κόσοβο το οποίο ήδη έχει κάνει καταγγελία κατά των Σέρβων για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον των Αλβανών.

Ο Στρατηγός υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση ως κράτος απέναντι στους γείτονες δεν είναι η ενδεδειγμένη..

Ο Στρατηγός σχολίασε την απαγόρευση της συγκέντρωσης των Παμμακεδονικών οργανώσεων έξω από το Ωδείο Αθηνών όπου οι κκ Τσίπρας και Ζάεφ θα γιορτάσουν τα έξι χρόνια από την υπογραφή της κατάπτυσης Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Δήλωσε πως στην Ελλάδα επιτρέπονται κάθε είδους συγκεντρώσεις πλην αυτών που αφορούν τα εθνικά θέματα..

Από όλα τα παραπάνω όπως είπε ο Στρατηγός δεν αποτελεί έκπληξη η αδράνεια του Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο βρίσκεται σε αγρανάπαυση ή όπως αναρωτήθηκε πιθανόν να εκτελούν εντολές από άγνωστα κέντρα.

Η Άγκυρα αμφισβητεί την αρχή της μέσης γραμμής με αφορμή τις έρευνες του R/V ALKYON

Τέλος ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε:

- Στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία, με την οποία αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα πλησίον και ανοικτά των εκβολών του Έβρου εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

- Στην εισαγωγή στην εκπαίδευση και στα βιβλία των Τούρκων της έννοιας της Γαλάζιας Πατρίδας.

Κι όλα αυτά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μετά την Διακήρυξη των Αθηνών..

Σημειώνεται ότι με κοινό ψηφοδέλτιο κατέρχονται Ελλάδα και Τουρκία για τις δύο από τις τέσσερις θεσμικές θέσεις στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου