Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Κινέζοι αρχαιολόγοι: «Οι Έλληνες και επί Μεγάλου Αλεξάνδρου ήρθαν στην Κίνα»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εκεί στο Netflix έχουν κάτι καλό και εποικοδομητικό για τους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο στον οποίο αποκαλύπτονται κορυφαίοι Κινέζοι Αρχαιολόγοι…

Ότι οι επίγονοι του Μ.Αλεξάνδρου έφτασαν (και αυτοί) στην Κίνα και εξάπλωσαν την Ελληνική επιρροή στην αχανή χώρα αναφέρει η Λι Σιουζέν (Li Xiuzhen), αρχαιολόγος στο Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, με μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές πεδίου, όπως η έρευνα στη θέση όπου βρέθηκαν οι πήλινοι στρατιώτες του 221 π. Χ.

Πρόκειται για την εποχή της ακμής των Ελληνιστικών Βασιλείων της Ανατολής. Να υπενθυνίσουμε ότι, όταν διαλύθηκε η αχανής αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου, αν και στην Ιστορία διδασκόμαστε κατά κύριο λόγω την διάσπαση στα βασίλεια της Μακεδόνίας, των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο και των Σελευκιδών στην Μέση Ανατολή υπήρχαν και άλλα πανίσχυρα ελληνιστικά βασίλεια στην Ανατολή όπως το Ελληνοβακτριανό βασίλειο και το Ελληνοινδικό βασίλειο που αποτελούσε συνέχεια του πρώτου με πρωτεύουσα την Γανδάρα. Κράτησε, δε, από τον 2ο ως το 1ο αιώνα π.Χ. και ήταν το κέντρο του Ελληοβουδισμού.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:amfipolinews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου