Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Υποκατάστατο ζάχαρης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, δείχνει μελέτη

 

Οι αλκοόλες ζάχαρης όπως η ξυλιτόλη και η ερυθριτόλη χρησιμοποιούνται ευρέως ως υποκατάστατα ζάχαρης σε επεξεργασμένα τρόφιμα

Το δημοφιλές υποκατάστατο ζάχαρης, η ξυλιτόλη, που χρησιμοποιείται συνήθως από όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή είναι διαβητικοί, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal την Πέμπτη.

Τα γεγονότα

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου