Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Το σχέδιο των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του καύσωνα που θα έπρεπε να μιμηθεί η Ελλάδα

FILE - A boy cools off in a public fountain in Vilnius, Lithuania, June 26, 2022. This past year has seen a horrific flood that submerged one-third of Pakistan, one of the three costliest U.S. hurricanes on record, devastating droughts in Europe and China, a drought-triggered famine in Africa and deadly heat waves all over. () Mindaugas Kulbis, File/AP Photo

Μία σειρά από μέτρα προστασίας των πολιτών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για το κύμα καύσωνα και την ακραία ζέστη, που θα έπρεπε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.

ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις με ακραίες θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου έχουν γίνει πια καθημερινότητα σε όλο τον κόσμο. Το ζήσαμε στην Ελλάδα πριν μερικές ημέρες με το πρώτο κύμα καύσωνα, το ζουν οι ΗΠΑ και η Ινδία, αναμένεται να το ζήσει η Γαλλία, όπου προσεχώς θα φιλοξενήσει τους θερμότερους ίσως Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά και με μεγαλύτερη κάθε φορά ένταση με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου