Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Να πάμε όλοι και πρώτα τα σχολεία..


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΥ

Περπατήσαμε την περιοχή που αγκαλιάζει την Αμφίπολη, τον εμβληματικό Τύμβο Καστά και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, σπουδαίο μνημείο της UNESCO και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας από την Πεδιάδα Πολιτισμού.
Σε μια δημοσιογραφική αποστολή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος συχνά υπάρχει ένας κρυφός φόβος και μια συστολή. Γιατί σου περνάει φευγαλέα η σκέψη ότι για να εισπράξεις το εύρος της πληροφορίας θα πρέπει να είσαι αρχαιολόγος ή έστω να έχεις εμβριθείς γνώσεις για το πώς διασυνδέονται οι τοποθεσίες, τα ηρωικά πρόσωπα και οι χρονικές περίοδοι των μνημείων που επισκέπτεσαι.


Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι εποχές αλλάζουν και ο τρόπος που προσεγγίζουμε την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων και των αρχαιολογικών ευρημάτων που σχετίζονται με αυτά, μπορεί -και πρέπει- να γίνει πιο σύγχρονος και προσιτός, για όλους σε όλες τις ηλικίες. Πιο ελκυστικός σε όσους από εμάς μπορεί να μην έχουμε τις εξειδικευμένες αρχαιολογικές γνώσεις, αλλά αφουγκραζόμαστε με σεβασμό ειδικούς που πράγματι τις έχουν και τις μοιράζονται.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου