Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Πούτιν: Έχουμε φτάσει κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή χάρη στην αλαζονεία της Δύσης

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε τις προϋποθέσεις για να καθίσει η Μόσχα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - ακόμα και αύριο, όπως είπε - με την Ουκρανία για την κατάπαυση πυρός - Δεν συζητάμε με αυτούς τους όρους, απαντά το Κίεβο

Ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων, ο κόσμος έχει φτάσει κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της συναντησης που είχε την Παρασκευή με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ήταν η Ουάσιγκτον εκείνη που υπονόμευσε τη στρατηγική σταθερότητα ανακοινώνοντας τη μονομερή αποχώρηση από τη Συνθήκη για την Αντιβαλλιστική Πυραυλική Προστασία, την κατάργηση των πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στον ανοικτό ουρανό. Μαζί με τους δορυφόρους του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν το επί δεκαετίες σύστημα μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ελέγχου των όπλων στον ευρωπαϊκό χώρο. Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στη σημερινή εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων. Έχουμε φτάσει -και αυτό είναι απαράδεκτο - κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε ο Πούτιν.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου