Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

«Δεν μπορεί να τιμωρείται ένα ολόκληρο νησί»: Tα μικρά νησιά απευθύνουν έκκληση για τον αιγιαλό και στέλνουν επιστολή στον Μητσοτάκη

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

«Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τα μικρά νησιά, αλλά προς έκπληξη μας δεν συνέβη», επεσήμανε, μιλώντας στο OPEN και το Τώρα Μαζί η Μαρία Καμμά Αλιφέρη, δήμαρχος Τήλου και πρόσθεσε «το λάθος που συμβαίνει εδώ και χρόνια είναι ότι τα μέτρα είναι οριζόντια και δεν λαμβάνουν υπόψη τους το άρθρο 101 του Συντάγματος. Την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών».

Τήλος/AP
Εξηγώντας τις ιδιαιτερότητες του νησιού, είπε «το δικό μου το νησί είχε την τύχη να ενταχθεί ολόκληρο στο δίκτυο Natura 2000. Τώρα έρχεται ο νομοθέτης και τι σου λέει όταν ανήκει το νησί στο δίκτυο Natura απαγορεύεται να τοποθετήσεις ομπρέλες σε πάνω από το 30% από τον χώρο που εκμισθώνεις στην παραλία».

«Μία επιχείρηση εδώ δεν μπορεί να έχει πάνω από 100-200 μέτρα. Δηλαδή στα 100 μέτρα θα χρησιμοποιεί βάση του νόμου το 30%. Στα 30 μέτρα δεν μπορεί να τοποθετήσει πάνω από 5-6 ομπρέλες με καθίσματα», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορεί να τιμωρείται μία κοινωνία και να χαντακώνεται ένα ολόκληρο νησί, γιατί πήρε κάποιες αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε. 

«Ο νόμος έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τα μεγάλα τουριστικά κέντρα»

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου