Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Ιστορική μέρα για την Παλαιστίνη – Αναγνώριση από τρία κράτη της Ευρώπης

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Άντε να τελειώσει ο πόλεμος και να απελευθερωθούν οι ΟΜΗΡΟΙ…

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Δεν έχει τέλος το σφυροκόπημα σε νοσοκομεία της Γάζας και περιοχές αμάχων ενώ οι προμήθειες μέσω της θαλάσσιας πλατφόρμας των ΗΠΑ δεν έφτασαν ποτέ στους Παλαιστίνιους

  • Η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία δηλώνουν ότι θα αναγνωρίσουν επίσημα την Παλαιστίνη ως κράτος και έχουν καλέσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
  • Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ ανακάλεσε τους πρεσβευτές του Ισραήλ και εξέδωσε «αυστηρό διάβημα» προς τους πρεσβευτές της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας.
  • Ακαδημαϊκοί και διοικητικοί υπάλληλοι από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο το Ισραήλ υπέγραψαν ψήφισμα που καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα και να εξασφαλίσει την επιστροφή των αιχμαλώτων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.
  • Οι κυβερνητικές πληροφορίες των ΗΠΑ αναφέρουν ότι μόνο το 30-35% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Politico.
  • Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας Γκαλάντ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τον νόμο για να επιτρέψει στους ισραηλινούς εποίκους, οι οποίοι εκδιώχθηκαν κατά τη διάρκεια ενός σχεδίου απομάκρυνσης του 2005, να επιστρέψουν στους παράνομους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου