Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Σκόπια - Μιτσκόσκι: Μιλά για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε μήνυμα για τη σημερινή εθνική γιορτή στη χώρα του

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Οι Κύριλλος και Μεθόδιος είναι Θεσσαλονικείς Αγιοι Ιερείς, που ήταν αυτοί που δίδαξαν τον Χριστιανισμό στους Σλάβους, όπως και σε αυτούς της γειτονικής χώρας που ήλθαν στην περιοχή μετα τον 6ο Αιώνα μ. Χ.
Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος
Στο χάρτη του κράτους αυτού φαίνεται που κατοικούν οι διάφορες Εθνότητες, όπως και οι Σλάβοι Μακεδόνες του ηγέτη του VMRO..
No comments…

Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν αδέλφια και γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, από επιφανή, ευσεβή και ενάρετη οικογένεια. Μεγαλύτερος από τους δύο ήταν ο Μεθόδιος, ο οποίος γεννήθηκε το 815, ενώ ο Κύριλλος γεννήθηκε δώδεκα χρόνια αργότερα το 827.

Σε νεαρή ηλικία, οι δύο αδελφοί, μετέβησαν στη Μονή Πολυχρονίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνέχισαν τις σπουδές τους. Η γνωριμία τους με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φώτιο υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα εξέλιξή τους. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μιχαήλ Γ’ ο Μέθυσος, ο Φώτιος επέλεξε τους Κύριλλο και Μεθόδιο, οι οποίοι διέθεταν ήδη μεγάλη θεολογική, φιλοσοφική και φιλολογική κατάρτιση, για να εκτελέσουν το ιεραποστολικό έργο του εκχριστιανισμού των δυτικών Σλάβων.

«Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για τη σημερινή εορτή, την Ημέρα των Πανσλάβων φωτιστών, των Αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου» σημείωσε ο Μίτσκοσκι, σε γραπτό μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου