Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης πέραν τις ελλείψεις σε πυρομαχικά ιδίως Πυροβολικού, αλλά και Α/Α συστημάτων 

Ο Ζελένσκι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χρειάζονται απεγνωσμένα περισσότεροι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.

 "Υπάρχει ένας σοβαρός αριθμός ταξιαρχιών, υπάρχουσες ταξιαρχίες, οι οποίες, ένας μεγάλος αριθμός από αυτές, είναι κενές. Πρέπει να το κάνουμε αυτό ώστε τα παιδιά να έχουν μια κανονική εναλλαγή. Τότε θα βελτιωθεί το ηθικό τους".

 Ένας νέος κινητοποιητικός νόμος με στόχο την αντιμετώπιση αυτού τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο.

 Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι μπορούν να στρατολογηθούν στον πόλεμο μειώθηκε από τα 27 στα 25 σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των νεοσύλλεκτων.
Τον Φεβρουάριο, ο κ. Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας.

 Συνήθως, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία για τα θύματα και άλλες εκτιμήσεις είναι πολύ υψηλότερες.

 Το BBC Russian, σε ένα κοινό έργο με την ιστοσελίδα Mediazona, έχει διαπιστώσει τους θανάτους περισσότερων από 50.000 Ρώσων στρατιωτών. Εκτιμά όμως ότι ο συνολικός αριθμός είναι μεγαλύτερος από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου