Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Τουρκία: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Μην ξεχάσετε να του δώσετε του Ερντογάν το Μεγαλόσταυρο του Φοίνικα και να αυτό προταθείτε κυριε Π/Θ, για Νόμπελ Ειρήνης, όπως αυτό που πήρε ο ευρισκόμενος στα αζήτητα κ. Τσίπρας για το μεγαλούργημα του τη Συμφωνία των Πρεσπών!!

Εσύ όμως πρώτα κάνε το ίδιο για το Αιγαίο πρώτα μετά τις υποκλίσεις Γεραπετρίτη…

Εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μια εξαιρετική ευκαιρία αναβάθμισης των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων οι κκ Μητσοτάκης και Γεραπετριτης να παρευρεθούν στο Ναμάζι της Παρασκευής στη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ μια και θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη…

Αφού είναι τόσο υπερήφανοι, για το Πρωτόκολλο της Αθήνας που υπέγραψαν Ερντογάν και Μητσοτάκης με αποτέλεσμα να παίρνει με 23 δις δολάρια τα F-16 Block 70 η Άγκυρα ενώ αναβαθμίζει τα παλαια σε Viper!!..

Αυτό θα πει υπερήφανη εξωτερική πολιτική με τη Γαλάζια Πατρίδα να διδάσκεται στα Τουρκάκια στα σχολεία, ενώ εμείς δεν προχωράμε σε ανακήρυξη της ΑΟΖ, γιατί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αρέσει στον Ερντογάν και τον στενοχωρήσουν..

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κατά τη διάρκεια τελετής στο συνεδριακό κέντρο του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Ερντογάν θα συνδεθεί απευθείας με τη Μονή της Χώρας.

Η ιστορία της βυζαντινής Μονή της Χώρας

Η εκκλησία του Αγίου Σωτήρος εν τη Χώρα, το καθολικό του πάλαι ποτέ μοναστικού συγκροτήματος, χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ., ενώ τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες της φιλοτεχνήθηκαν τον 14ο αιώνα, από το 1305 έως το 1320, επί βασιλείας Παλαιολόγων.

Πρόκειται για το μνημείο με τα περισσότερα και πλέον περίτεχνα βυζαντινά ψηφιδωτά που διασώζεται στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την Αγία Σοφία και τη Μονή της Παμμακάριστου, που επίσης λειτουργεί ως τέμενος με την ονομασία Φετχιγέ. Η Αγία Σοφία είχε επίσης αποδοθεί στη μουσουλμανική θρησκευτική λατρεία το 2020.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου