Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Το εθνικό πένθος τσιγκουνεύτηκε από τα παιδιά μας

Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

 Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 22 Μαϊου 2024

 Deniz Ayhan

Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες

Αφού κηρύχθηκε ημερήσιο εθνικό πένθος για τον Ιρανό πρόεδρο Reisi και όσους έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Ε/Π, οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης νύχτας.

Η εφημερίδα «Σοζτζιού» έγινε ο εκπρόσωπος των συναισθημάτων του έθνους

Η Τουρκία έχασε πολλά από τα παιδιά της σε διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά της αυτονομιστικής οργάνωσης PKK στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Η κυβέρνηση του AKP δεν κήρυξε εθνικό πένθος για τα παιδιά μας σε πολλές από αυτές τις καταστροφές. Η εφημερίδα «Σοζτζιού» έγινε ο εκπρόσωπος του έθνους κάνοντας συχνά πρωτοσέλιδα για την αντιδραστική στάση της κυβέρνησης.

Η κήρυξη ημέρας πένθους μετά τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν προκάλεσε την προσοχή της Τουρκίας. Το έθνος αντέδρασε λέγοντας: «Ούτε για τους μάρτυρές μας δεν κηρύχτηκε ημέρα πένθους, που θυσίασαν τη ζωή τους για χάρη της πατρίδας μας».

Λόγω του θανάτου του Ιρανού προέδρου Reisi, κηρύχθηκε ημέρα πένθους στην Τουρκία και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Το γεγονός ότι το εθνικό πένθος που κηρύχθηκε για τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν, τσιγκουνεύτηκε από τους μάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους, ξεσήκωσε την κοινή γνώμη.

Δεν αναγνωρίζω την ημέρα πένθους

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος DP Cemal Enginyurt, δήλωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν θρηνώ αυτούς που είναι εχθροί του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και της κοσμικής, Λαϊκής Δημοκρατίας της Τουρκίας και δεν αναγνωρίζω την απόφαση του εθνικού πένθους». Ο Enginyurt συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Εκείνοι που δεν κήρυξαν εθνικό πένθος όταν οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί μας μαρτύρησαν και οι άνθρωποι μας πέθαναν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα του Τσόρλου και στα ατυχήματα της Σόμα, Aμάσρα και Ιλίτς, κήρυξαν ημέρα πένθους επειδή πέθανε ο Ιρανός Πρόεδρος. Με μια λέξη, είναι κρίμα, κρίμα».

Ο ηγέτης του Κόμματος Yenilik (Καινοτομίας), ο Öztürk Yılmaz, είπε επίσης: «Η κήρυξη εθνικού πένθους για τον υπερασπιστή του ιρανικού καθεστώτος, αποτελεί επίσης προσβολή για τον ιρανικό λαό που αγωνίζεται ενάντια σε αυτό το καθεστώς εδώ και χρόνια». Η Mısra Öz, μητέρα του 9χρονου Oğuz Arda Sel, ενός από τους 25 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τσόρλου, σχολίασε: «Όταν πέθαναν τα παιδιά μας, αυτοί που γιόρτασαν την προεδρία την επόμενη μέρα, κηρύσσουν εθνικό πένθος. για τον Πρόεδρο του Ιράν σήμερα».

Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να κηρυχθεί εθνικό πένθος

Muharrem İnce

Μία από τις πιο σκληρές αντιδράσεις για την κήρυξη εθνικού πένθους της Τουρκίας ήρθε από τον Muharrem İnce, Πρόεδρο του Κόμματος της «Πατρίδας». Η εντυπωσιακή ανάρτηση του Muharrem İnce έχει ως εξής:

 Μετά τον σεισμό του 2023, η «ΤΔΒΚ», το Κοσσυφοπέδιο, το Μπαγκλαντές, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία κήρυξαν πένθος, αλλά το Ιράν όχι.

 Μετά την καταστροφή στη Σόμα το 2014, η «ΤΔΒΚ» και το Πακιστάν κήρυξαν πένθος, αλλά το Ιράν όχι.

 Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ πέθανε το 2015, ο Tουργκούτ Οζάλ πέθανε εν ώρα υπηρεσίας το 1993, αλλά δεν το έκανε. Το Ιράν κηρύσσει πένθος μόνο για τις δικές του απώλειες. Δεν ανακοινώνει οτιδήποτε συμβαίνει σε άλλες χώρες. Εθνικό πένθος πρέπει να κηρύσσεται σε καταστάσεις όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού θα θρηνεί πραγματικά και όχι κατά τη γνώμη του καθενός

Δεν κηρύχτηκε εθνικό πένθος

 Χάσαμε 15 μάρτυρες στην προδοτική επίθεση του PKK στο Χακκάρι στις 3 Οκτ 2008, αλλά δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Χάσαμε 8 μάρτυρες στην επίθεση του PKK στο Χακκάρι στις 5 Αυγ 2012, αλλά δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Χάσαμε 25 μάρτυρες στην τρομερή έκρηξη στο Αφιόν στις 6 Σεπ 2012, αλλά δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Χάσαμε 10 μάρτυρες στην επίθεση του PKK στο Μπίνγκιολ στις 18 Σεπ 2012... Δεν κήρυξαν εθνικό πένθος.

 Στις 10 Νοε 2012 χάσαμε 17 μάρτυρες στη συντριβή του Ε/Π στο Σίιρτ, αλλά δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Χάσαμε 52 μάρτυρες στην προδοτική βομβιστική επίθεση στο Ρεϊχανλί στις 11 Μαΐ 2013, αλλά δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Στην επίθεση στο Ρεϊχανλί το 2013, 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Το 2017, 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση Ρέινα του ISIS και δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Το 2020, 33 Τούρκοι στρατιώτες μαρτύρησαν στην Ιντλίμπ και δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 Το 2023, 12 στρατιώτες μας μαρτύρησαν στην επιχείρηση Pençe Kilit στο βόρειο Ιράκ και δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

Κλαίει το ΙΡΑΝ

Εκατομμύρια Ιρανοί χύνουν δάκρυα για τον νεκρό Reisi τους. Η πρώτη κηδεία πραγματοποιήθηκε χθες στο Tabriz. Αύριο θα κηδευτεί στο Mashhad.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου