Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Το Bayraktar Akıncı έπληξε με επιτυχία στόχους θαλάσσης

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Ιστοσελίδα «Defensehere» της 8 Μαϊου 2024

Η Baykar, η οποία ανακοινώθηκε ως πρωταθλητής εξαγωγών του κλάδου το 2023 από την Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών, πέτυχε εξαγωγές 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Αποκτώντας περισσότερο από το 90% των εσόδων της από εξαγωγές τα τελευταία χρόνια, η Baykar και μόνο έκανε το 1/3 των εξαγωγών στον αμυντικό και αεροδιαστημικό τομέα το 2023. Το 97,5% των συμβάσεων που υπογράφει αυτή τη στιγμή η Baykar, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ΙΗΑ στον κόσμο, βασίζονται στις εξαγωγές. Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί συμφωνίες εξαγωγών με συνολικά 34 χώρες, 33 χώρες για το Bayraktar TB2 SİHA και 9 χώρες για το Bayraktar Akıncı TİHA.

Το Bayraktar Akıncı TİHA, που αναπτύχθηκε σε εθνικό και πρωτότυπο επίπεδο από την εταιρία Baykar, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές βολής εναντίον κινούμενων και σταθερών στόχων στη θάλασσα. Το Bayraktar Akıncı κατέστρεψε στόχους θαλάσσης, χρησιμοποιώντας το εθνικό ηλεκτρο-οπτικό σύστημα και εγχώρια μίνι έξυπνα πυρομαχικά.

Στο πλαίσιο του Έργου Akıncı, που διεξάγεται υπό την ηγεσία της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών, η ενσωμάτωση εγχώριων πυρομαχικών και επιμέρους εξαρτημάτων στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα επίθεσης Bayraktar Akıncı (TIHA), που αναπτύχθηκε σε εθνικό και εγχώριο επίπεδο από την Baykar, συνεχίζεται με επιτυχία. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το Bayraktar Akıncı πέρασε με επιτυχία μια ακόμη σημαντική δοκιμασία βολής.

Πρόσβαλε με επιτυχία έναν κινούμενο θαλάσσιο στόχο

Το Bayraktar Akıncı, που αναπτύχθηκε σε εθνικό και πρωτότυπο επίπεδο από την Baykar, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή βολής στη θάλασσα. Το Bayraktar Akıncı, το οποίο απογειώθηκε με Mini έξυπνα πυρομαχικά και ASELFLIR-500 από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων Akıncı στην περιοχή Τσόρλου του νομού Ραιδεστού, πρόσβαλε τον σταθερό στόχο στη θάλασσα με MAM-T από ύψος 30000 ποδών στην πρώτη φάση της δοκιμής. Στη δεύτερη φάση της δοκιμής, το εθνικό TİHA κατέστρεψε με επιτυχία το Albatros İDA (μη επανδρωμένο θαλάσσιο μέσο) που έπλεε στη θάλασσα με το MAM-L από υψόμετρο 30000 ποδών. Το Bayraktar Akıncı έδειξε τον αντίκτυπό του στη «Γαλάζια Πατρίδα» με τις επιτυχείς δοκιμές βολής του εναντίον στόχων θαλάσσης.

Στο πλαίσιο της δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, το Bayraktar Akıncı, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα αναγνώρισης, παρατήρησης και στοχοποίησης ASELFLIR-500, το καλύτερο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα στον κόσμο της κατηγορίας, που αναπτύχθηκε σε εθνικό επίπεδο από τον Aselsan και κατέστρεψε με επιτυχία το Albatros İDA, που έπλευσε στη θάλασσα για πρώτη φορά

Στη δοκιμαστική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, το Bayraktar Akıncı C παρέμεινε στον αέρα για περισσότερο από 1 ώρα. Τα βήματα της αεροδυναμικής παραμέτρου δοκιμάστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το Bayraktar Akıncı C θα είναι η πιο αποτελεσματική και ικανή πλατφόρμα μάχης στην κατηγορία του, με συνολική ισχύ 1700 HP, συμπεριλαμβανομένων 2 X 850 HP. Το Bayraktar Akıncı TİHA, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 6 Δεκ 2019, μπήκε στο απόθεμα στις 29 Αυγ 2021. Πρόσφατα, το 2X450 HP Bayraktar Akıncı A και το 2X750 HP Bayraktar Akıncı B, άρχισαν να εντάσσονται στον κατάλογο των φίλων και συμμάχων χωρών, ιδιαίτερα του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Το Bayraktar Akıncı TİHA, που αναπτύχθηκε σε εθνικό και πρωτότυπο επίπεδο από την Baykar, που παρήγαγε τα πρώτα εθνικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Τουρκίας, άφησε πίσω του άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της τουρκικής αεροπορίας, συμπληρώνοντας με επιτυχία 50000 ώρες πτήσης.

Η Baykar, η οποία έχει πραγματοποιήσει όλα τα έργα της με δικούς της πόρους από την αρχή, έχει λάβει το 83% του συνόλου των εσόδων της από εξαγωγές από την έναρξη της διαδικασίας Έρευνας και Ανάπτυξης των ΙΗΑ το 2003. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TİM) το 2021 και το 2022, έγινε ο ηγέτης στις εξαγωγές της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Η Baykar, η οποία ανακοινώθηκε ως πρωταθλητής εξαγωγών του κλάδου το 2023 από την Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών, πέτυχε εξαγωγές 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Αποκτώντας περισσότερο από το 90% των εσόδων της από εξαγωγές τα τελευταία χρόνια, η Baykar και μόνο έκανε το 1/3 των εξαγωγών στον αμυντικό και αεροδιαστημικό τομέα το 2023. Το 97,5% των συμβάσεων που υπογράφει αυτή τη στιγμή η Baykar, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ΙΗΑ στον κόσμο, βασίζονται στις εξαγωγές. Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί συμφωνίες εξαγωγών με συνολικά 34 χώρες, 33 χώρες για το Bayraktar TB2 SİHA και 9 χώρες για το Bayraktar Akıncı TİHA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου