Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Τα 2/3 των Αμερικανών φοβούνται πολιτική βία μετά τις εκλογές

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Οι ΗΠΑ είναι υποδειγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είναι ανεπίτρεπτο να καλλιεργείται αντιπαράθεση, γιατί υφίσταται συνωμοσιολογία, ότι δεν είναι καθαρές οι Προεδρικές εκλογές άρα επεισόδια…

Πάνω από 1.400 άνθρωποι συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην επίθεση και πάνω από 500 από αυτούς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ηγετικά στελέχη των εξτρεμιστικών οργανώσεων Oath Keepers και Proud Boys. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει αυτούς που βρίσκονται στη φυλακή “ομήρους” και έχει πει ότι μπορεί να δώσει χάρη σε κάποιους από αυτούς αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Πρόσφατα ρεπορτάζ του Reuters έδειξαν ότι εκλογικοί υπάλληλοι, δικαστές και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί έχουν αντιμετωπίσει κύμα απειλών και παρενόχλησης από το 2020.

Η δημοσκόπηση αυτή ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με παρόμοια έρευνα που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2022, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, η οποία έδειξε ότι το 64% των Αμερικανών ανησυχούσε για εξτρεμιστική βία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.anamniseis.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου