Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Η εποχή της ειρήνης έχει τελειώσει», προειδοποιεί η Ουκρανία – Τι λέει για τα «ελληνικά Patriot»;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν παραχωρούνται οι Patriots, όταν βιώνεις Casus belli απο την Τουρκία και με το προηγούμενο εισβολής στην Κύπρο..

Περιμένει και ευρωπαϊκά Patriot – Τι θα γίνει με την Ελλάδα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, στη συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian, ανέφερε επίσης ότι το Κίεβο έχει εντοπίσει επτά συστήματα αεράμυνας Patriot που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την προστασία των πολιτών σε μεγάλες πόλεις εκτός της πρωτεύουσας. Ένα είχε αποκτηθεί από την Γερμανία, όπως είπε, τέσσερα ακόμη είχαν εντοπιστεί και γίνονταν διαπραγματεύσεις, ενώ άλλα δύο ήταν στο στόχαστρό του.

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η Ελλάδα και η Ισπανία εξετάζουν αν θα προμηθεύσουν Patriot, ενώ η Πολωνία και η Ρουμανία διαθέτουν επίσης τις συστοιχίες. Ο Κουλέμπα πρόσθεσε ότι ένα όγδοο σύστημα θα μπορούσε να προέλθει από τις ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτησή τους ήταν περίπλοκες, επειδή «οι χώρες που λειτουργούν αυτά τα Patriots διαπραγματεύονται για την αναπλήρωση και την αποζημίωση», εξήγησε ο Κουλέμπα, προσθέτοντας ωστόσο: «Δεν έχω καμία αμφιβολία, δεδομένης της προόδου που κάνουμε, ότι τα Patriots θα φτάσουν και η Γερμανία πρέπει να επαινεθεί που έκανε την πρώτη κίνηση».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου