Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΔΥΟ “guest stars” στην ΕΑΣ… ΥΠΟΙΚ – ΥΠΕΘΑ, ενώ η Τουρκία τερμάτισε τον μεγαλοϊδεατισμό

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δυστυχώς προβληματίζει η στάση και άποψη των θέσεων και ενεργειών του ΥΕΘΑ κ. Δένδια, 

είτε αφορά νεοπαγείς παντελώς ανεφάρμοστες δομές,

είτε αφορά πωλήσεις υλικού, π.χ. κορμοί βλημάτων 155 χιλ. μακρού βεληνεκούς, που τα έχει απόλυτη ανάγκη το πυροβολικό, για υλοποίηση της Επιχειρησιακής Σχεδίασης.

Ποιοι τελικά τον συμβουλεύουν;;

Προσέξτε ΔΣ στα ΕΑΣ. Ούτε ένας στρατιωτικός. Αυτοί θα παράξουν πυρομαχικά;https://www.eas.gr/doikitiko-sumvoulio/

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ..

ΕΑΣ – QUIZ

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα που είχε θέσει το DP σε δημοσίευμα πριν περίπου δύο μήνες: Σε ποιον πώλησε η ΕΑΣ τα ακόλουθα απάρτια πυρομαχικών στις ακόλουθες τιμές;
>4.160 κενούς κορμούς βλημάτων υψηλής εκρηκτικότητας (HE) M107 διαμετρήματος 155 χλστ., (βάρους 36,5 κιλών) έναντι 120 ευρώ / μονάδα
>16.400 κενούς κορμούς βλημάτων καιομένης βάσης (Base Bleed) τύπου ERMIS διαμετρήματος 155 χλστ., έναντι μόλις 25 ευρώ / μονάδα με τη δικαιολογία ότι επρόκειτο για παλαιάς παραγωγής.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό…

Με δεδομένο το ελληνικό φοβικό σύνδρομο, μένει να αποδειχθεί ποια θα είναι η επίσημη ελληνική στάση. Θα πει «όχι» στην Τουρκία εξηγώντας τη θέση της, ή θα τα αφήσει όλα ανοικτά; Θα το θέσει άραγε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη; Μιλάμε για τη χώρα όπου ως «πιο σύντομο ανέκδοτο» θα μπορούσε να υιοθετηθεί το «το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια θα το ασκήσουμε στο χρονικό σημείο που εμείς θα κρίνουμε». Πως να γελάσεις βέβαια με «ανέκδοτο» που μας «διασκεδάζει» για περισσότερο από τρεις δεκαετίες… Κι όλα τα ανωτέρω, έχοντας αφήσει απ’ έξω το κινεζικό «One Belt One Road Initiative» (μια ζώνη ένας δρόμος) των Κινέζων, που είναι και στρατηγικοί επενδυτές στο λιμάνι του Πειραιά. Ελπίζουμε ότι δεν κάηκε σε ορισμένους ο εγκέφαλος, επειδή έχουν μπερδέψει την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα, με τις δημόσιες σχέσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου