Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πώς η Τουρκία από διώκτης, έγινε άντρο της ισλαμικής τρομοκρατίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Όταν αποφασίσουν οι Αμερικανοί για την Τουρκία και το ρόλο της ,τότε θα γίνουν σεισμικές αλλαγές για τον υφέρποντα ισλαμοεθνικισμό στη γείτονα..

Η Τουρκία συλλαμβάνει, αλλά δεν φυλακίζει

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγιά, από τον περασμένο Ιούνιο που ανέλαβε καθήκοντα ανακοινώνει συνεχώς συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών από διάφορες ομάδες που δρουν στην Τουρκία. Μετά την επίθεση στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι μεταξύ 1ης Ιουνίου 2023 και 25ης Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν 1329 επιχειρήσεις ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Σε αυτές τις επιχειρήσεις προσήχθησαν 2919 ύποπτοι, εκ των οποίων μόνο οι 692 συνελήφθησαν. Για τους 531 από αυτούς εκδόθηκε απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι δικαστικές διαδικασίες για άλλα 187 άτομα.

Εύλογα έρχεται το ερώτημα: «Πώς όταν οργανώνονται καθημερινά τόσες πολλές επιχειρήσεις, αυτά τα δίκτυα εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την Τουρκία;».
"Δείτε Αποσπάσματα από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Στρατηγού Φράγκου αποκαλύπτουν την ύπαρξη γραφείου του ISIS στην Άγκυρα.."

Σύμφωνα με στοιχεία από το κατηγορητήριο που συνέταξε η γενική εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης με πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) και των ΗΠΑ (FBI) και τις καταθέσεις πολλών κατηγορουμένων που έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια, η οργάνωση ISIS-Η χρησιμοποιεί την Τουρκία ως «κόμβο».

Τι σημαίνει «κόμβος»;

Οι μαχητές της Horasan είναι κυρίως από την κεντρική Ασία, αλλά στις τάξεις της συμμετέχουν και Τούρκοι. Οι ενέργειες της οργάνωσης συντονίζονται μέσω του παραρτήματος του ISIS στο Αφγανιστάν και η Τουρκία αποτελεί τον βασικό ενδιάμεσο σταθμό. Οι μαχητές που είναι να πάνε στο Αφγανιστάν για τις τελικές οδηγίες της αποστολής τους, έρχονται πρώτα στην Τουρκία αεροπορικώς ή κάποιοι άλλοι περνούν παράνομα τα συριακά χερσαία σύνορα και εγκαθίστανται στην Τουρκία, μέχρι να τους καλέσουν στο Αφγανιστάν για να παραλάβουν τα όπλα και τα εκρηκτικά και να μάθουν την τελική αποστολή.
Πώς λειτουργεί το δίκτυο ISIS-Horasan εδώ και χρόνια εντός της χώρας

Η δημοσιογράφος Χαλέ Γκιονουλτάς μελετά τα ισλαμιστικά δίκτυα που δρουν στην Τουρκία εδώ και χρόνια και πρόσφατα είχε γράψει για τις δραστηριότητες της ISIS-Η εντός της χώρας. Λίγες ημέρες μετά τα ρεπορτάζ της, ένοπλοι της ομάδας ISIS-Η είχαν επιτεθεί στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου