Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Έτσι αυτοκτόνησε ο Άνχης Γκιοκχάν Ούνγιελι

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Οι ΤΕΔ τελούν υπό διωγμό μετά από ένα κατ’ επίφαση φτιαχτό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, για να γίνει ισλαμοεθνικιστική η Τουρκία με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εντός εισαγωγικών..

Άνχης (ΔΒ) Γκιοκχάν Ούνγιελι Τάξεως 2003 / 3ος

Μην ανησυχείτε, δεν θα σας πω το τι έχουν βιώσει οι ΤΕΔ τα τελευταία 21 χρόνια. Άλλωστε κανείς δεν νοιάζεται παρά μόνο μια χούφτα κόσμος.

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ξεπροβοδήθηκε με στρατιωτική τελετή.

Μπορεί να έχετε ακούσει, προχθές αυτοκτόνησε ένας 42χρονος Άνχης. Θα μιλήσω γι' αυτόν και την αποχαιρετιστήρια επιστολή του.

Ιστοσελίδα Δημοσιογράφου «Müyesser Yıldız» της 29 Μαρ 2024

 Müyesser Yıldız

Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε το Ιφτάρι του (δείπνο μετά την ημερησία νηστεία) στη Διοίκηση του 4ου Σ.Σ. στην Άγκυρα στις 18 Μαρτίου, την Ημέρα Μνήμης της Νίκης και των Μαρτύρων (πεσόντων) των Δαρδανελίων, είπε: «Το να έχουμε έναν ισχυρό στρατό είναι κάτι περισσότερο από επιλογή για εμάς, είναι υποχρέωση. Είμαστε μια χώρα, ένα έθνος, ένας στρατός, που πρέπει πάντα να διατηρεί την αποτροπή του στο υψηλότερο επίπεδο».

Ακριβώς έτσι, αλλά ζήσαμε αυτό που συνέβη στον στρατό μας με την ονομασία «αγώνας με την κηδεμονία», απόλυτα σύμφωνη με τις επιθυμίες των ιμπεριαλιστών κατά τη διάρκεια της εξουσίας τους.

Πράγματι, πριν στεγνώσει το μελάνι στα λόγια του, ήταν αυτός που μίλησε για τον αγώνα του ενάντια στην «κηδεμονία» στις πλατείες των συγκεντρώσεων και είπε τα εξής:

«Είναι αναφορά μας να ενισχύσουμε τη δημοκρατία μας απελευθερώνοντάς την από την κυριαρχία της κηδεμονίας...» «Τα τελευταία 21 χρόνια, απωθήσαμε την κηδεμονία και απωθήσαμε τους πραξικοπηματίες».


Όσον αφορά τον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης του, ο Άνχης (ΔΒ) Γκιοκχάν Ούνγιελι, εργάστηκε σε κρίσιμα καθήκοντα όχι μόνο πριν αλλά και μετά τις 15 Ιουλίου (απόπειρα του πραξικοπήματος). Υπηρετούσε στη Διοίκηση της Σχολής και Κέντρου Εκπαίδευσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριακών Συστημάτων Επικοινωνιών (MEBS), υπό τη Διοίκηση Εκπαίδευσης και Δόγματος EDOK του ΓΕΣ για 1 χρόνο.

Βλέπουμε τι γίνεται με την τεχνολογία. Αλλά ο λαός μας εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τους πάντες ως τρομοκράτες με βάση τις τηλεφωνικές κλήσεις. Ο Άνχης (ΔΒ) Γκιοκχάν Ούνγιελι, είχε επίσης μπελάδες πριν από 12 χρόνια λόγω μιας αναπάντητης κλήσης που έλαβε στο τηλέφωνό του.

Τελικά, καθώς έφευγε από την εργασία του το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρθηκε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Πήγε στο σπίτι του στο Οράν της Άγκυρας, όπου έμενε μόνος.

Και το επόμενο πρωί, έστειλε το γράμμα αυτοκτονίας του στους συμμαθητές του, σε μερικούς ανωτέρους και συναδέλφους του μέσω WhatsApp.

Αμέσως πήγαν στο σπίτι του Άνχη (ΔΒ) Γκιοκχάν Ούνγιελι. Κανείς δεν άνοιξε την πόρτα. Η πόρτα αναγκάστηκε ν’ ανοίξει με παραβίαση για να μπουν μέσα. Δεν ήταν εκεί, υπήρχε σημείωμα αυτοκτονίας και διαθήκη. Το αυτοκίνητό του ελέγχθηκε, ήταν μπροστά στην πόρτα. Παρακολουθήθηκαν κάμερες διαμερισμάτων και όταν εθεάθη για τελευταία φορά να περπατά προς το δάσος του Οράν, ξεκίνησε η έρευνα εκεί. Την ίδια ώρα, δύο γυναίκες που έκαναν μια πρωινή βόλτα, δήλωσαν στην αστυνομία ότι είδαν έναν νεκρό στο δάσος. Στρατός και Αστυνομία βρήκαν τον Άνχη (ΔΒ) Γκιοκχάν Ούνγιελι την ίδια στιγμή. Αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο.

Δεν υπήρχε ούτε μια σειρά λέξεων στις ειδήσεις. Ωστόσο, στο σημείο έφτασαν και κάποιοι δημοσιογράφοι που έμαθαν για την καταγγελία στην αστυνομία.

Η άρρωστη μητέρα του και η μεγαλύτερη αδερφή του, ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του, τον οποίο δεν είχε δει για 26 χρόνια, ήρθε από τα Δαρδανέλια και μετέφερε τη σορό του στη γενέτειρά του. Ο Άνχης (ΔΒ) Γκιοκχάν Ούνγιελι ξεπροβοδήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι με μια στρατιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε εδώ χθες, κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός από την οικογένειά του ο Νομάρχης Δαρδανελίων, ο Διοικητής των Στενών Δαρδανελίων και Φρούραχος της περιοχής, συμμαθητές του και στελέχη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Τουρκίας (TESUD).

«Αποξενωθήκαμε και τιμωρηθήκαμε»

Ας έρθουμε στη δισέλιδη αποχαιρετιστήρια επιστολή του Άνχη (ΔΒ) Γκιοκχάν Ούνγιελι, η οποία ξεκινά ως εξής: «Αγαπητοί εν όπλοις συνάδελφοι».

«Λυπάμαι που σας αποχωρίζομαι μ’ αυτό τον τρόπο. Πάντα ένιωθα τιμή να υπηρετώ μαζί σας στις ΤΕΔ, των οποίων τη στολή φοράω με τιμή από το 1995. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους συναδέλφους και τους ηρωικούς συντρόφους, με τους οποίους συνυπηρετήσαμε. Θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτή η απόφαση δεν ελήφθη από παρόρμηση και μελετήθηκε διεξοδικά. Επομένως, ελπίζω να σεβαστείτε την επιλογή μου και να μην στεναχωρηθείτε». Αφού είπε αυτά , τόνισε:

«Γνωρίζουμε όλοι τις άθλιες επιθέσεις που γίνονται κατά των ιερών ΕΔ και του διακεκριμένου προσωπικού των ΤΕΔ εδώ και χρόνια. Είναι πραγματικά αδύνατο να εξηγήσουμε πώς φτάσαμε από εκείνες τις όμορφες μέρες της δεκαετίας του 1990, όταν ο τουρκικός λαός αγκάλιαζε περήφανα το στρατό του, σ’ αυτές τις μαύρες μέρες που βρισκόμαστε, δηλαδή αποξενώνουμε και τιμωρούμε τους στρατιωτικούς. Σε ηλικία 14 ετών, μάθαμε να είμαστε στη λίστα δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων και των εξτρεμιστικών θρησκευτικών ομάδων, αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα αποκλειόμασταν εντελώς από ολόκληρο τον πληθυσμό. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πώς αυτό το μίσος και η κατωτερότητα προς τις ΤΕΔ, εξαπλώθηκε στο κοινό. «Αυτά τα αποκρουστικά συναισθήματα υλοποιήθηκαν και πρώτα απ' όλα χειραγωγήθηκε η φήμη του στρατού και μετά άρχισαν να εκδηλώνονται στα προσωπικά τους δικαιώματα και στις δικαστικές αποφάσεις».

Στη συνέχεια εξήγησε τι πέρασαν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί ως εξής:

«Από εδώ και στο εξής, οι θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών έχουν γίνει επαγγέλματα που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν απευθείας. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Ωστόσο, για τους αξιωματικούς σε βάζουν στο κατώφλι λόγω αυτεπάγγελτου αποχωρισμού και έλλειψης θέσεων και για τους υπαξιωματικούς ανεξαιρέτως λόγω ορίων ηλικίας και πρέπει να περιμένεις 10-19 χρόνια χωρίς μισθό και χωρίς ασφάλιση υγείας, προκειμένου να συνταξιοδοτηθείς. Παλεύετε ενάντια σε κάθε είδους κινδύνους, μέρα νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, ανεξάρτητα από τη ζωή σας, για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας, ανεξαρτήτως ωρών εργασίας, αλλά η σχέση σας με τις ΤΕΔ θα διακοπεί πριν προλάβετε να θεμελιώσετε δικαίωμα για τη σύνταξή σας. Προσωπικά, αν και είχα καταχώρηση SGK (ΙΚΑ) πριν από τις 8 Σεπτεμβρίου 1999, δεν μπορώ ούτε να συνταξιοδοτηθώ ούτε να παραιτηθώ λόγω υποχρεωτικής υπηρεσίας. Ενώ η πλειονότητα των συναδέλφων μου στην ίδια ηλικία μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, μια χούφτα αξιωματικών και υπαξιωματικών, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, βιώνουν άνευ προηγουμένου μια θυματοποίηση, λόγω πλήρους παρερμηνείας του νόμου. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τι είδους δικαστική απόφαση θα ελάμβανε, εάν αυτό το παράπονο, το οποίο επίσης έχει κλείσει στη δικαστική διαδικασία, βρισκόταν σε άλλη επαγγελματική ομάδα».

 «Με αυτόν τον ρυθμό, δεν θα μείνουν στρατιωτικοί που δεν θα δικαστούν»

Συνέχισε ως εξής:

«Η τιμή και το αίσθημα τιμής είναι ιερές αξίες που ένας αξιωματικός δεν θα συμβιβαστεί ποτέ. Υποθέσεις Εργκένεκον, Βαριοπούλα, Στρατιωτική Κατασκοπεία κ.λπ. Στο τέλος της διαδικασίας, που ξεκίνησε με μηνύσεις και εξελίχθηκε σε άλλη διάσταση, μετά την αποτρόπαια απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, νομίζω ότι δεν θα μείνει στρατιωτικός, που να μην έχει δικαστεί ή ληφθούν διοικητικά μέτρα. Με λύπη μου δηλώνω ότι τον τελευταίο χρόνο, έχουν ληφθεί ταπεινωτικά διοικητικά/δικαστικά μέτρα εναντίον μου. Ελπίζω ότι αυτό που έζησα λόγω της αναπάντητης κλήσης που έκανε ένας άγνωστος στο τηλέφωνό μου πριν από 12 χρόνια, να μην συμβεί σε κανέναν. Φυσικά, δεν θα κάνω τη δική μου κατάσταση αξιολύπητη, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί στρατιωτικοί που αφήνονται άδικα να πεθάνουν στις φυλακές στα 90 τους χρόνια, τους οποίους όλη η κοινωνία αγνοεί. Ωστόσο, ως κάποιος που έχει μοναδικό σκοπό να είναι αντάξιος της ιστορίας του τουρκικού έθνους και της εμπιστοσύνης του αιώνιου Αρχιστρατήγου Διοικητή μας, Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος δεν συμβιβάζεται με την πίστη του στο Σύνταγμα και που εκπληρώνει όλα τα καθήκοντα που απαιτεί το στρατιωτικό επάγγελμα, οι αδικίες που διαπράττονται σε βάρος μου, έχουν ξεπεράσει το όριο της ανοχής. Σε ένα περιβάλλον όπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι αυτός που εκθειάζει τον αρχηγό των FETO (Γκιουλενιστές) από το βήμα της Βουλής και οι βουλευτές είναι αυτοί που στέκονται χέρι-χέρι για να φωτογραφηθούν, φυσικά μπορείτε να πείτε να μην πάρετε το θέμα στα σοβαρά, αλλά δεν μπορώ να καταπιέσω και να αποδεχτώ τον θυμό που νιώθω».

 «Με την ελπίδα ότι το τουρκικό έθνος θα προστατεύσει ξανά τις ΤΕΔ…»

Τα τελευταία λόγια και οι ευχές του Άνχη Γκιοκχάν, ο οποίος συμβουλεύει τους νέους Αξκούς και Υπαξκους, είναι να καταγράφουν κάθε κίνησή τους και να υποβάλλουν ποινική μήνυση στην εισαγγελία για τις αναπάντητες κλήσεις που δέχονται, ήταν οι εξής:

«Οι νεαροί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, με βάση το γεγονός ότι οι επιθέσεις στην τιμή των Τούρκων στρατιωτικών θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο και θα καταβληθούν προσπάθειες για να τους παρασύρουν σε παρόμοιες διαδικασίες, ενθαρρύνονται να βγουν από τις διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες που πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον».

 «Η μόνη αλήθεια που πιστεύω και γνωρίζω είναι ο υψηλός χαρακτήρας του τουρκικού έθνους και του πολιτισμού. Καταδικάζω όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την αδιαίρετη ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ιδιαίτερα τους FETO και το PKK. Ονειρεύομαι μια χώρα όπου δεν υπάρχει τοπικιστές, αιρετικοί και φραξιονισμοί και όπου μόνο το να είσαι Τούρκος πολίτης αρκεί για την αίσθηση του ανήκειν. Ελπίζω ότι το τουρκικό έθνος θα φροντίσει και πάλι τα δικά του παιδιά, τις ΤΕΔ. Αντίο για πάντα».

Τι είχε πει ο Άνχης Αλί Τατάρ ?

Θυμάστε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του δασκάλου Άνχη Αλί Τατάρ, ο οποίος έδωσε τη ζωή του «για να επαναστατήσει ενάντια στην παρανομία που διαπράχθηκε» το 2009, μετά από συνωμοσίες κατά των ΤΕΔ?

«Αν συνεχίσετε μ’ αυτόν τον τρόπο, δεν θα βρείτε στρατό να διοικήσετε, ούτε χώρα ή δημοκρατία για να ζήσετε».

Που βρισκόμαστε μετά από 15 χρόνια ?

Ο Άνχης Γκιοκχάν το απέδειξε με οδυνηρά ευρήματα και ένα οδυνηρό τέλος!

Στεφάνι από τον πρόεδρο του κόμματος «Νίκη»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου