Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Προειδοποιεί ο Τουσκ: “Ο πόλεμος είναι πραγματική απειλή και δεν είμαστε έτοιμοι”

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ναι κύριε Τουσκ:

Ευτυχώς το καταλάβατε για την Ε.Ε. η ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΑ είναι προαπαιτούμενο, αλλα και χωρίς Κοινή Εξωτερική Πολιτική δεν σημαίνει τίποτα..

Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης είναι τα Χερσαία και Θαλάσσια (Χ.Υ. 12 ν. μ.) της Ελλάδος και Κύπρου που απειλούνται και παραβιάζονται από κράτος μελος του ΝΑΤΟ και αυτό το τελειώνουν μόνον οι Ενωμένοι Ευρωπαίοι..

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η Ευρώπη έχει ακόμη πολλά να κάνει. Ευτυχώς ήδη παρατηρείται μια πραγματική επανάσταση στην ευρωπαϊκή νοοτροπία», τονίζει ο Πολωνός πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν αμφισβητεί πλέον την ανάγκη μιας κοινής άμυνας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο πολέμου στην Ευρώπη “έκρουσε” ο Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποιώντας για μια πραγματική απειλή.

Ερωτηθείς αν ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, ο Πολωνός πρωθυπουργός απαντά: «Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά ο πόλεμος δεν είναι πλέον έννοια του παρελθόντος. Είναι αληθινός, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό σήμερα είναι ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Δεν έχουμε βιώσει τέτοια κατάσταση από το 1945». Προσθέτει επίσης ότι, αν και φαίνεται καταστροφικό ειδικά για τις νεότερες γενιές, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την άφιξη μιας νέας εποχής».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου