Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Στους κομάντος του Αιγαίου τα πρώτα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Κίνηση επιβεβλημένη, που επαυξάνει τις Επιχειρησιακές δυνατότητες των Αμφιβίων Μονάδων με τα Viking Norsafe S-1200 στο Θέατρο Επιχειρήσεων του Αιγαίου..

Του Κώστα Σαρικά

Τα πρώτα από τα συνολικά 41 ταχύπλοα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Viking Norsafe S-1200 Munin έχουν αρχίσει να παραδίδονται στις Μονάδες Αμφίβιων Καταδρομέων των ακριτικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Επιπλέον τα καινούργια σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων, τα οποία είχαμε τη δυνατότητα να δούμε στα εγκαίνια της Βάσης Υποστήριξης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στο ΚΕΕΔ, έχουν εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα επιτήρησης όπως θερμικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, mini drones τα οποία θα συνδράμουν καθοριστικά στην αναγνώριση σε μεγάλες αποστάσεις, ραντάρ με ακτίνα που αγγίζει τα 50 μίλια, GPS plotter, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και τη μετατροπή των πολυβόλων 12.7 mm σε τηλεχειριζόμενα. Επιπλέον να χρησιμοποιηθεί και ελαφρύτερο πολυβόλο 7.62 mm αλλά και πολυβομβιδοβόλο GMG 40mm.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου