Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σήμερα το κρίσιμο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ - Φόβοι γενίκευσης της σύγκρουσης

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η συγκέντρωση δυνάμεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή είναι προοίμιο του τι θα επακολουθήσει, εαν η Ιρανική Χεζμπολάχ εμπλακεί τον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ..

Μέχρι τώρα μαζί με την διπλωματική κινητικότητα, όπως Μπαιντεν, Μακρόν, του Μπλίνκεν σήμερα Παρασκευή προειδοποιούν και αποτρέπουν, ενώ η Άγκυρα προβληματίζει με το ψεύτο αντάρτικο για να αρπάξει ότι προλάβει τυμβωρυχικά..

Ο πόλεμος μαίνεται με τραγικά θύματα τους Παλαιστινίους αμάχους που η Χαμάς τους έχει αναλώσιμους για ασπίδα!!..

Και στο βάθος το «ΚΑΦΕΝΕΙΟ το ΔΙΕΘΝΕΣ ο ΟΗΕ, στήνει δουλειές…»

ΕΦ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ 3ης Νοεμβρίου

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτών και των τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα που είναι «πλήρως περικυκλωμένη» - Με «νέα 7η Οκτωβρίου» απειλεί η τρομοκρατική οργάνωση

Γιώργος Καραγιάννης

Στην πιο κρίσιμη, ίσως, φάση του εισέρχεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει την περικύκλωση της Γάζας, η Χαμάς απειλεί ότι «έρχεται νέα 7η Οκτωβρίου για το Ισραήλ», ενώ οι προσδοκίες από την επίσκεψη Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή είναι μάλλον συγκρατημένες, την ώρα που η Χεζμπολάχ (σήμερα) αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς το αν θα ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο στο Ισραήλ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας περιμένει τον Αμερικανό ομόλογό του στο Αμάν το Σάββατο για να του ζητήσει να σταματήσει «ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα». Ακόμα και στις αιτιάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, το Ισραήλ απαντά ότι ο ΟΗΕ «επαναλαμβάνει την προπαγάνδα της Χαμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου