Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Μπλίνκεν - Φιντάν: Τι συζήτησαν επί 3 ώρες στην Άγκυρα - Χαμάς, όμηροι και μία αμήχανη χειραψία (βίντεο)

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ναι μεν αλλά Μπλίνκεν και Φιντάν έδειξαν ότι διαφωνούν συμφωνούντες..

Με το Ισραήλ να επισπεύσει την εισβολή στην πόλη της Γάζας, ενώ όμηροι και ανθρωπιστική βοήθεια με ατέρμονες διαπραγματεύσεις είναι τα κλειδιά για το χρονο που αναγκαίοι στον IDF για να καταστρέψουν τούνελ και κρησφύγετα της Χαμάς, που ήδη απωλεσε ογδόντα και πλέον στελεχη

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Αντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε προς έγκριση στην Εθνοσυνέλευση το πρωτόκολλο ένταξης. «Πιστεύω ότι η Σουηδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Την ίδια άποψη έχει και η Τουρκία» είπε.

Το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ της αμερικανικής αντιπροσωπείας και εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης, οι Αμερικανοί προσπάθησαν να πείσουν την Τουρκία να πιέσει τη Χαμάς να απελευθερώσει τους απαχθέντες.

Ωστόσο, από την τουρκική πλευρά ξεκαθάρισαν ότι η συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων θα πρέπει να είναι αμοιβαία. Δηλαδή, η Χαμάς θα απελευθερώσει τους απαχθέντες που κρατάει και την ίδια στιγμή, το Ισραήλ θα αφήσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχει φυλακίσει.

Άμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε η Άγκυρα

Επίσης, οι Τούρκοι ζήτησαν από τους Αμερικανούς μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου