Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Το θέμα για το οποίο οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μιλήσουμε...

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 «Ο νταλκας» των Τούρκων είναι, γιατί οι Αμερικανοί δεν τους αφήνουν να εξοντώσουν τους Κούρδους της Συρίας και τους δίνουν και όπλα από πάνω…

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 13 Οκτωβρίου 2023

 Özay Şendir ozay.sendir@milliyet.com.tr

Την πρώτη μέρα μετά την επίθεση, οι πληροφορίες ότι τα όπλα προέρχονταν από την Ουκρανία διαψεύστηκαν, αλλά δεν έγινε καμία δήλωση για τα όπλα που είχαν απομείνει στους Ταλιμπάν.

Είναι αδύνατο να πούμε ότι ίσως δεν άκουσαν την ερώτηση επειδή είναι και οι δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τόσο ο Τέιλορ Γκριν όσο και ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, έκαναν αυτή την ερώτηση επίμονα.

Θα συνειδητοποιήσουν οι ΗΠΑ ότι τα όπλα που χρησιμοποιούν ή στέλνουν για να σκοτώσουν άλλους, θα προκαλέσουν μια μέρα το θάνατο των δικών τους πολιτών ?

Φυσικά δεν το καταλαβαίνουν, αλλά αν το καταλάβαιναν, θα συνέχιζαν να παρέχουν όπλα στο συριακό παράρτημα της τρομοκρατικής οργάνωσης?

Οι μαχητές της Χαμάς χρησιμοποίησαν τυφέκια M4 αμερικανικής κατασκευής σε επιδρομές σε ισραηλινές πόλεις το Σάββατο.

Αυτό είναι που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μιλήσουμε, το ερώτημα που δεν θέλουν να τεθεί είναι: «Πώς ήρθαν αυτά τα όπλα στα χέρια της Χαμάς ?»

Οι Αμερικανοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους 70000 αυτόματα πολυβόλα ενώ έφευγαν από το Αφγανιστάν το 2021.

Το περιοδικό Newsweek δημοσίευσε έναν φάκελο που δείχνει ότι αυτά τα όπλα, που έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν, κατέληξαν στα χέρια ριζοσπαστικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Και πάλι, στις εκπομπές στην ινδική γλώσσα του Sputnik που συνδέεται με τη Ρωσία, ένας Ισραηλινός ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ισχυρίστηκε ότι τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία, είχαν φτάσει στην Παλαιστίνη μέσω της μαύρης αγοράς.

Χάνει το Ισραήλ την επαφή με τη λογική ?

Για ολόκληρο τον κόσμο, ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος στην ισραηλινή πολιτική είναι αναμφίβολα ο πρόεδρος Χέρτζογκ.

Τον γνωρίζαμε ως ένα ήρεμο, ευγενικό πορτρέτο που προτιμούσε να μιλάει παρά να φωνάζει.

Χθες είδαμε ένα άλλο πρόσωπο του.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος μίλησε αρχικά εναντίον της παρουσιάστριας του CNN, Μπέκι Άντερσον, η οποία ρώτησε εάν χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της «συλλογικής τιμωρίας» στις επιθέσεις στη Γάζα και αν πρόκειται για έγκλημα πολέμου.

Στη συνέχεια, παρενέβη στη μέση της ερώτησης του Matt Frei του Channel 4, «Θεωρείτε ολόκληρο τον λαό της Γάζας υπεύθυνο για τη Χαμάς?» και βίωσε τις πιο αγενείς στιγμές της πολιτικής του ζωής.

Ακόμη και η πιο ψυχρή προσωπικότητα της ισραηλινής πολιτικής, έχει γίνει ανίκανη να ανεχθεί ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα.

Αυτή η διάθεση φαίνεται να φέρνει περισσότερο θάνατο στη Γάζα και περισσότερη ντροπή στο Ισραήλ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου