Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Εκπαίδευση στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο “ελέφαντας στο δωμάτιο”

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις για παρεμβάσεις στην εκπαίδευση των κληρωτών, πλην όμως δεν αγγίζει το μείζον πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και την τραγική μείωση των γεννήσεων..

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Ε.Δ. ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ!!..

Πρέπει να δούμε την θητεία σαν ένα Εθνικό Σχολείο ηθικής, ομαδικότητας, πειθαρχίας, αριστείας και φιλοπατρίας. Γιατί εν τέλει αυτό είναι. Πολύ περισσότερο από ότι μια τεχνική εκπαίδευση επάνω σε εξοπλισμούς. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτό δεν κοστίζει. Δεν κοστίζει να μάθεις πρώτες βοήθειες και μεταφορά τραυματία, με ένα τουρνικέ και μια γάζα, δεν κοστίζει να κάνεις πυρ και κίνηση χωρίς πυρά, να χτίζεις θέσεις μάχης, να μαθαίνεις να μεταδίδεις διαταγές σύντομα και κοφτά, να φτιάξεις φυσική κατάσταση, να εκπαιδεύεσαι σε τακτικές αναγνωριστικών περιπόλων. Είναι θέμα νοοτροπίας.

Όσο για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία: Με νέες μεθοδολογίες και σχετικά απλές τεχνολογίες που πολλές ελληνικές εταιρείες ήδη χρησιμοποιούν, μπορούμε να λύσουμε πολλές από αυτές τις γραφειοκρατικές, απαρχαιωμένες παθογένειες που μας στερούν στρατιώτες και χρόνο από την εκπαίδευση. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένα συστήματα με αισθητήρες και κάμερες και μικρά αυτόνομα οχήματα να φυλάσσουν τις μονάδες, με μόνο ένα- δύο ένοπλα περίπολα σε επιφυλακή. Με χρήση υφιστάμενων τεχνολογιών αποθήκευσής και logistics όπως RFID, μπορούμε να τελειώνουμε με τις χρονοβόρες διαδικασίες αποθήκευσης και καταμέτρησης πυρομαχικών και όπλων. Οι πρωινές και απογευματινές αναφορές, όπως και οι αναφορές μονάδας και φρουράς, είναι και αυτές γραφειοκρατικό χάσιμο χρόνου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:flight.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου