Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Αξκός ε.α. ανακοίνωσε την προσφορά F-35 που θα κάνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία! Αυτή η προσφορά θα προκαλούσε πραγματικά σάλο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ήλθε η ώρα της αλήθειας για την μεγαλόσχημη Τουρκία «να κάνει τεμενάδες στους Αμερικανούς φονιάδες των λαών!!…»

Εφημερίδα «Γενί Ακίτ» της 19 Σεπτεμβρίου 2023

Τι συνέβη; Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι η μόνη προϋπόθεση για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, ήταν η επιστροφή των S-400.

Αυτή η σκανδαλώδης δήλωση προήλθε από τον Στγό ε.α Μπεν Χότζες, πρώην διοικητή των ευρωπαϊκών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο πρώην διοικητής των ευρωπαϊκών δυνάμεων, Στγός ε.α Μπεν Χότζες, δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35 εάν δώσει τους S-400 στην Ουκρανία.

Τα F-35, τα οποία έχουν εμπλακεί σε πολλά περιστατικά και ατυχήματα πρόσφατα, έχουν γίνει θέμα συζήτησης στον κόσμο. Ο Σχης ε.α Eray Güçlüer ανακοίνωσε την προσφορά που θα κάνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για τα F-35.

Τα πληρωμένα F-35 κρατήθηκαν αφού η Τουρκία υποβλήθηκε σε κυρώσεις CAΑTSA από τις ΗΠΑ λόγω της προμήθειας S-400.

Η Τουρκία, που επίσημα έμεινε μόνη με την αμερικανική κλοπή, έκανε βήματα στην εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία μετά τις επίμαχες κυρώσεις.

Ενώ οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε μαχητικά αφη όπως το Kaan, το Bayraktar Kızılelma και το Hürjet, ορισμένοι Αμερικανοί γερουσιαστές άρχισαν να υποστηρίζουν ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία ήταν λάθος.

Ο Σχης ε.α Eray Güçlüer, ο οποίος αξιολόγησε τα F-35 που δεν δόθηκαν στην Τουρκία, είπε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να χτυπήσουν την πόρτα της Άγκυρας στο μέλλον. Η εν λόγω πρόταση αποκαλύπτει την τρέχουσα κατάσταση των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Eray Güçlüer είπε στη δήλωσή του: «Οι ΗΠΑ παίζουν τα τελευταία τους ατού. Τελικά θα έρθουν σε εμάς και θα κάνουν μια προσφορά. Θα το κάνουν όταν ολοκληρώσουμε τα δικά μας συστήματα».

Δεν χρειαζόμαστε S-400. Υπάρχει μια κρίσιμη πολιτική περίοδος εδώ. Εάν η κατάσταση στο βορρά κινηθεί προς τη σύγκρουση ή έστω ενταθεί, οι ΗΠΑ θα είναι πρόθυμες να μας δώσουν τα F-35 και είπε: «Αυτό φαίνεται να ισχύει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου