Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο νέος επίσημος χάρτης της Κίνας - και τι σημαίνει για το διεθνές δίκαιο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η ΚΙΝΑ αλλάζει την εξωτερική της πολιτική και προβάλει τον επεκτατικό αναθεωρητισμό της με σειρά ενεργειών είτε διπλωματικών, είτε εξοπλιστικών!!..

Της Jill Goldenziel

Ο νέος χάρτης της Κίνας είναι σημαντικά ευρύτερος από τον επίσημο χάρτη που υπέβαλε η Κίνα στον ΟΗΕ το 2009. Τουλάχιστον από το 1947, η Κίνα έχει διεκδικήσει θαλάσσια στοιχεία μέσα σε μια γλωσσόμορφη "Γραμμή Εννέα Παυλών" που αποτυπώνει τα αχνά περιγράμματα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας στους κινεζικούς χάρτες. Ο νέος χάρτης προσθέτει μια δέκατη παύλα γύρω από την Ταϊβάν και περιλαμβάνει τμήματα των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών των Φιλιππίνων, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας, του Βιετνάμ και του Μπρουνέι.

Η Κίνα έχει χαρτογραφήσει τις αυτοκρατορικές της φιλοδοξίες - το έκανε μάλιστα πολύ πρόσφατα... κυριολεκτικά. Την περασμένη Δευτέρα, το κινεζικό Υπουργείο Φυσικών Πόρων δημοσίευσε τον νέο του "τυποποιημένο χάρτη", ο οποίος περιλαμβάνει όχι μόνο την Ταϊβάν, αλλά και τμήματα των θαλάσσιων ζωνών των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ, του Μπρουνέι, της Ινδονησίας και της Μαλαισίας. Περιλαμβάνει επίσης γη την οποία η Κίνα διεκδικεί από την Ινδία - ακόμα και ένα μέρος της ρωσικής επικράτειας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.forbesgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου