Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Εμένα δεν με ενοχλεί η Οικουμενικότητα Θα ενοχληθούν οι εισαγγελείς, γι’ αυτά που δεν «ενοχλούν» τον Ερντογάν;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι εχθροί σε κάθε τι Χριστιανικό ή Ελληνικό και βάζουν πολίτες να κάνουν μηνύσεις, ώστε αυτοί να αυθαιρετούν άνετα με Αγία Σοφία σε τζαμί, τη ΣΧΟΛΗ της Χάλκης κλειστή και ο όχλος να ρημάζει τα πάντα κατ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ!!…

 Ενώ εμείς να καμαρώνουμε, για το καλό κλίμα στο Αιγαίο και ο Ερντογάν από το ΒΗΜΑ του ΟΗΕ να απαιτεί δυο κράτη στην Κύπρο!!..

Και εσύ κύριε Π/ Θ να κανείς τη συνάντηση στο Τουρκικό σπίτι στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ..

Κάτι δεν πάει καλά..Δηλαδή τίποτα …


Ιστοσελίδα Δημοσιογράφου «Müyesser Yıldız» της 19 Σεπτεμβρίου 2023
 Müyesser Yıldız

Πιθανότατα έχουμε γράψει εκατοντάδες άρθρα για το πώς ο Έλληνας Πατριάρχης του Φαναρίου Βαρθολομαίος και ο εκπρόσωπός του στις ΗΠΑ Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, που είναι Τούρκοι πολίτες, παραβίασαν τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Ωστόσο, ούτε το κυβερνών κόμμα ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν. Τελικά, δύο πολίτες μας υπέβαλαν μήνυση και για τα δύο ονόματα στην Εισαγγελία.
Πριν προχωρήσουμε στο περιεχόμενο αυτών των ποινικών καταγγελιών, ας μεταφέρουμε μια νέα εξέλιξη. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως η Τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ερντογάν, Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι βρίσκονται επίσης εκεί σε πλήρη σύνθεση. Όλοι, ειδικά τα ΜΜΕ μας, περιμένουν με ανυπομονησία τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Μπάιντεν, αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, με τον οποίο πνέουν ξανά μεταξύ μας «άνεμοι φιλίας».
Στη σύνοδο αυτή συμμετέχει και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ με το πλήρες επιτελείο της. Ιδού το τελευταίο παράδειγμα που αποκαλύπτει τη στοργή του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας Ελπιδοφόρου Λαμπρινιάδη, Τούρκου υπηκόου, με το Ελληνο-Ε/Κ μέτωπο:
Δεξίωση προς τιμήν του παρέθεσε χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης. Επίσημη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ε/Κπλευράς Νίκο Χριστοδουλίδη θα πραγματοποιήσουν αύριο. Την Παρασκευή θα παραστεί στο δείπνο της Κυπρο-Αμερικανικής Ομοσπονδίας.
Κατά τις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2019 και το 2022, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Λαμπρινιάδη. Για να δούμε αν θα ξαναβρεθούν φέτος.
Κατηγορία για «διατάραξη της ενότητας του κράτους και της εδαφικής ακεραιότητας»
Ας έρθουμε στις ποινικές καταγγελίες σε βάρος Βαρθολομαίου και Λαμπρινιάδη.
Πρώτα από όλα, η Ένωση Ναυτιλιακής και Παγκόσμιας Στρατηγικής της Γαλάζιας Πατρίδας, που ιδρύθηκε από τον πρώην Επιτελάρχη του ΓΕΝ Υπνχο ε.α Τζιχάτ Γιαϊτζί, υπέβαλε μήνυση στην Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης πριν από λίγες ημέρες.
Στην επίμαχη ποινική μήνυση εξηγείται, άρθρο προς άρθρο, με συγκεκριμένα παραδείγματα πώς αμφότεροι παραβίασαν τη Συνθήκη της Λωζάννης και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Τουρκίας και εναντίον τους ξεκίνησε έρευνα για τα αδικήματα της «ανάρμοστης συμπεριφοράς δημοσίου λειτουργού» και «διατάραξη της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους», ελήφθησαν οι καταθέσεις τους, συντάχθηκε μηνυτήρια αναφορά και ζητήθηκε η μήνυσή τους.
Είναι ενδιαφέρον ότι η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η οποία υποστηρίζει την κυβέρνηση, ανέφερε επίσης αυτή την εξέλιξη με τίτλο «Ο Έλληνας Πατριάρχης του Φαναρίου Βαρθολομαίος, έχει μακρά ιστορία κατά της Τουρκίας: Ποινική καταγγελία κατά των παράνομων δραστηριοτήτων του».
Η δεύτερη ποινική καταγγελία έγινε στην Άγκυρα. Η δικηγόρος Tülay Bekar, η οποία κατήγγειλε χθες στην Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας, απαρίθμησε επίσης τις δραστηριότητες του Βαρθολομαίου και του Λαμπρινιάδη, που είναι αντίθετες με τη Λωζάννη και κατά της Τουρκίας και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα εναντίον τους και να ασκηθεί μήνυση εναντίον τους για «προσβολή του τουρκικού έθνους, του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, των θεσμών και οργάνων του Κράτους, που διαταράσσει την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Κράτους».
Τόσο η Ένωση Ναυτιλιακής και Παγκόσμιας Στρατηγικής της Γαλάζιας Πατρίδας όσο και η δικηγόρος Tülay Bekar, στην ποινική μήνυσή της, στο 4ο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Εφετείου, του 2005, δήλωσε: «Ο ισχυρισμός περί «οικουμενικότητας» του Ελληνικού Πατριαρχείου του Φαναρίου, το οποίο είναι αποδεκτό ως θρησκευτική οργάνωση που συνδέεται με την Περιφέρεια Φατίχ στην πρακτικά της Συνθήκης της Λωζάννης και των δικαστικών αποφάσεων, είναι ασυμβίβαστο με τα νομικά γεγονότα». Μ’ αυτή την απόφαση, υπενθύμισε και την ανάλογη δήλωση που είχε κάνει η Διοίκηση του Επαρχείου Φατίχ πέρυσι.
Ποιες είναι οι απόψεις του Ερντογάν και του Ιμπραίμ Καλίν?
Οι ποινικές καταγγελίες είναι σημαντικές. Ποιο θα είναι όμως το αποτέλεσμα? Ο λόγος που το ζητάμε είναι η στάση του Ερντογάν και της κυβέρνησής του.
Σκεφτείτε, υποστηρίχθηκε ότι το Παλάτι χρησιμοποιούσε τον τίτλο του «Οικουμενικού Πατριάρχη» στην αλληλογραφία του με τον Βαρθολομαίο, παρόλο που ήταν ξεκάθαρα κατά της Λωζάννης.
Ο ιδιοκτήτης της αξίωσης ήταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας του AKP Χουσεΐν Τσελίκ. Ο Τσελίκ είπε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα πέρυσι, «Στα τρέχοντα άρθρα που γράφει η Προεδρία, ο κ. Βαρθολομαίος γράφεται με τον τίτλο του «Οικουμενικού Πατριάρχη», το γνωρίζετε αυτό?». Είπε «Ως κράτος, το αποδεχόμαστε ήδη οικουμενικά», αλλά κανείς δεν άκουσε τίποτα.
Αργότερα, σε ένα βιβλίο που γράφτηκε για τον Βαρθολομαίο, αποκαλύφθηκε ότι αυτό ήταν αλήθεια, ότι στην επιστολή πρόσκλησης της 26ης Νοεμβρίου 2020, απευθυνόταν ως «Αξιότιμε Οικουμενικέ Πατριάρχα Βαρθολομαίε Α', Πατριάρχα του Ελληνικού Ορθοδόξου Λαού» και ότι ο κάρτα ονόματος στο τραπέζι σε εκείνη την πρόσκληση περιείχε τη φράση «Οικουμενικός Πατριάρχης». Τα όσα είπε ο Βαρθολομαίος για το περιστατικό ήταν τα εξής:
«Η Άγκυρα δεν είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει αυτόν τον τίτλο, αλλά ούτε και να εμποδίσει τη χρήση του. Ίσως υπό την επιρροή αυτού, αυτό να έχει ωριμάσει χάρη σε μορφωμένους ανθρώπους όπως ο Ιμπραχίμ Καλίν. Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Αυτό το οικουμενικό ζήτημα είναι ένα θέμα που απασχολεί τους Χριστιανούς.» Αφού το είπε αυτό, φάνηκε ότι η αντίδραση της Άγκυρας είχε τελειώσει. Ίσως λόγω της επιρροής της Επιτροπής της Βενετίας ή ίσως λόγω πιο φωτισμένων ιδεών, έλαβα μια επιστολή πρόσκλησης που αποκαλούσε τον εαυτό μου «οικουμενικό» πέρυσι. Σε ένα δείπνο που παρέθεσε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε θρησκευτικούς ηγέτες στο Ντολμάμπαχτσε, τέθηκε μπροστά μου ένα σημείωμα που έλεγε «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄». Τότε έλαβα αυτή την επιστολή. Ήμουν στην Άγκυρα για μερικές εβδομάδες. Μιλήσαμε με τον Ιμπραχίμ Καλίν. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το θέμα. Είναι ήδη αργά. Έπρεπε να ήταν νωρίτερα», είπε.
Ας πάμε λίγο πίσω σημειώνοντας ότι στις «επίσημες» επισκέψεις του Βαρθολομαίου στο εξωτερικό με τον τίτλο του «Οικουμενικού», τον υποδέχτηκαν ή τον φιλοξενούσαν πλέον Τούρκοι Πρέσβεις εκεί αλλά και Έλληνες Πρέσβεις.
Ενώ ο Ερντογάν ήταν Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, «ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κωνσταντινούπολη ανέλαβε την πολιτική υπό το όνομα του οικουμενικού (πατριάρχη του κόσμου). Πώς θα αξιολογηθεί αυτό από το κοσμικό κράτος? Μιλώντας για αυτό, όταν ρωτήθηκε αν τον ενοχλούσε η χρήση του τίτλου «οικουμενικός» από τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου για τον Βαρθολομαίο στην Αθήνα, όπου πήγε ως πρωθυπουργός τον Μάιο του 2010, απάντησε ως εξής:
«Όχι. «Δεν ενόχλησε τους προγόνους μας, ούτε και εμένα με ενοχλεί».
Λοιπόν, τώρα μας ρωτούν, «αυτό που δεν ενοχλεί τον Ερντογάν, θα ενοχλεί τους εισαγγελείς?» !
Ας τελειώσουμε με τη χθεσινή δήλωση του Ερντογάν στο αμερικανικό κανάλι PBS. Απάντησε στις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, του πιο ισχυρού ονόματος του Ελληνο-Ε/Κ λόμπι, λέγοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδας» ως εξής:
«Ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Έχουμε φιλία δεκαετιών με την Ελλάδα, δεν έχουμε βρεθεί σε εχθρικά στρατόπεδα... Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως νομίζουν».
Πολύ ενδιαφέρον!.. Ποια θα μπορούσε να είναι η σοφία πίσω απ’ αυτή τη «φιλία», παρόλο που η Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε μια αλλαγή εκατοστού στη Μεγάλη Ιδέα προς την Τουρκία, ειδικά το Πατριαρχείο ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου