Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν 87 διακινητές μεταναστών

Εφημερίδα «Αδριανούπολη» της 24 Σεπτεμβρίου 2023

Οι επιθεωρήσεις για την πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης έχουν αυξηθεί στην Αδριανούπολη.

Ταξί, μικρά λεωφορεία, λεωφορεία και ύποπτα οχήματα, εξετάζονται εξονυχιστικά ένα προς ένα, σε σημεία ελέγχου που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της πόλης. Επιθεωρήσεις στις οποίες συμμετέχουν αστυνομικοί ειδικών επιχειρήσεων και κομάντος Στρκής, πραγματοποιούνται επίσης από αέρος. Ελικόπτερα και Cayrokopter της Στρκής εντοπίζουν σημεία παράτυπης μετακίνησης μεταναστών και επιτρέπουν στα στρατεύματα να φτάσουν γρήγορα στην περιοχή.

Τόσο η αστυνομία όσο και η Στρκή, εργάζονται για τη σύλληψη λαθρέμπορων μεταναστών ως αποτέλεσμα της τεχνικής παρακολούθησης και του έργου πληροφοριών. Στο πλαίσιο των εργασιών, 169 ύποπτοι συνελήφθησαν για φερόμενο λαθρεμπόριο μεταναστών σε ένα μήνα, 87 από τους υπόπτους συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια των 24ωρων ελέγχων των δυνάμεων επιβολής του νόμου, συνελήφθησαν 178 παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, τη Λιβύη και το Ιράν. Στη Νομαρχιακή Διεύθυνση Διοίκησης Μετανάστευσης στάλθηκαν οι αλλοδαποί μετά τις διαδικασίες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου