Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Σε ορισμένες γειτονιές ζουν πρόσφυγες από 25 διαφορετικές χώρες

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν πάει να υπογραφεί συμφωνίες η Ευρώπη και δευτερευόντως η Ελλάδα είναι «μεγάλη η μπίζνα των μεταναστών!!..»

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πληθυσμός τους έφτασε το 20%

Μόνο σε 10 από τις 39 επαρχίες και τις 54 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, ο ξένος πληθυσμός έχει φτάσει το 20%. Συνολικά 10 περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu και Fatih και 54 γειτονιές όπου ο αλλοδαπός πληθυσμός φτάνει το 20% του πληθυσμού των Τούρκων πολιτών, είναι κλειστές για εγγραφή αλλοδαπών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.200.000 ξένοι ζουν στην Κωνσταντινούπολη, μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου, με πληθυσμό 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Όταν προστεθούν και οι παράνομοι μετανάστες, ο αριθμός ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια. 

Δηλώνοντας ότι ο πληθυσμός των προσφύγων έχει αυξηθεί σημαντικά, σε 10 επαρχίες της Κωνσταντινούπολης, ο Tekin είπε: «Αν ζουν διαφορετικές εθνικότητες στην ίδια γειτονιά, προκύπτουν προβλήματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν υπάρχει λύση».

Η Τουρκία είναι η χώρα στην οποία έχουν καταφύγει οι Σύριοι που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο από το 2011. Εκτός από τη μαζική μετανάστευση Σύριων, χιλιάδες Αφγανοί, Πακιστανοί και πολίτες Αφρικανικών χωρών, έχουν κάνει την Τουρκία την πόρτα της γειτονιάς τους. Η διανομή της υπηκοότητας με αντάλλαγμα την απόκτηση περιουσίας, έχει επίσης κάνει την Τουρκία αγαπημένη χώρα εγκληματικών οργανώσεων.

Ενώ ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ένα μήνυμα στον κόσμο από τις ΗΠΑ λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε σχεδόν 5 εκατομμύρια πρόσφυγες», ο πρώην βουλευτής του CHP στην Κωνσταντινούπολη Gürsel Tekin, ο οποίος εργάζεται στον χάρτη της μετανάστευσης από το 2016, μετέφερε εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

Ο Tekin έδωσε τις ακόλουθες λεπτομέρειες για το θέμα:

Gürsel Tekin

Όσο είναι ο πληθυσμός μιας χώρας στην Ευρώπη

■ Οι περισσότεροι πρόσφυγες βρίσκονται στην περιοχή Esenyurt, δεδομένου ότι υπάρχει βιομηχανική πυκνότητα στο Esenyurt, ο πληθυσμός συσσωρεύτηκε εκεί. Υπάρχουν 200-250 χιλιάδες άνθρωποι από διάφορες χώρες... Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δημόσιας τάξης.

■ Οι περιοχές Fatih και Zeytinburnu έχουν επίσης υψηλό προσφυγικό πληθυσμό και εργάζονται εντατικά στον τομέα των υπηρεσιών. Πρόσφυγες από 20-25 διαφορετικές χώρες ζουν σε ορισμένες γειτονιές του Fatih. Και εδώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

■ Μεγάλος αριθμός προσφύγων εργάζεται στην κλωστοϋφαντουργία στο Merter, το Bahçelievler και το Sultangazi, όπου υπάρχει συγκέντρωση προσφύγων, όπου ζουν διαφορετικές εθνικότητες στην ίδια γειτονιά, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχουν σοβαρά κοινωνιολογικά προβλήματα, προβλήματα που προκύπτουν από διαφορές. Φυσικά, θα υπάρξουν προβλήματα σε ένα μέρος όπου ζουν πολίτες 10-12 διαφορετικών χωρών.

■ Η Κωνσταντινούπολη είναι πραγματικά προβληματική και στενάχωρη. Βλέπουμε τα μέτρα που λαμβάνονται από την αστυνομία, αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα ασφαλείας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και δυσκολίες στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν υπάρχει λύση αυτή τη στιγμή.

Η Τουρκία είναι μια μεταβατική χώρα για τυς Αφρικανούς

 Η Τουρκία είναι χώρα διέλευσης Αφρικανών προσφύγων. Κάθε χρόνο, χιλιάδες Αφρικανοί έρχονται στην Τουρκία με βάρκες, για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Αφρικανική χώρα στο Fatih

Η δημογραφία έχει αλλάξει τελείως σε πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Αφρικανοί, Άραβες και Ουζμπέκοι, ζουν με μεγάλη πυκνότητα στο Aksaray. Σχεδόν όλοι στη γειτονιά, από αχθοφόροι μέχρι έμποροι, από εργάτες καταστημάτων μέχρι ζητιάνοι, είναι ξένοι υπήκοοι. Στην περιοχή όπου είναι σχεδόν αδύνατο να δεις Τούρκο πολίτη, οι ταμπέλες των καταστημάτων δεν είναι στα Τουρκικά.

Η Αφρικανική Αγορά, που βρίσκεται στο ισόγειο ενός ιστορικού επιχειρηματικού κέντρου στο Fatih, εμφανίζεται συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τούρκοι και Αφρικανοί έμποροι πωλούν δίπλα-δίπλα στην αγορά, όπου μπορείτε να βρείτε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και σνακ, φερμένα από την Αφρική, ότι θέλετε. Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών και των πελατών είναι Αφρικανοί και μιλούν τη δική τους γλώσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου