Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Παρέμβαση: Περί αμετροέπειας «εν αποστρατεία», του Αντιναυάρχου ε.α. Σταύρου Μπάνου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνει τις αποφάσεις και εισηγείται στην εκάστοτε κυβέρνηση μέσω του ΥΕΘΑ τις ανάγκες σε εξοπλιστικά..

Οι εν αποστρατεία συνάδελφοι γνωρίζουν την έννοια της Ιεραρχίας και ασφαλώς δεν εξυπηρετούν «αφορισμοί», όταν έχουν διαφορετική άποψη…

Πολύ ΟΡΘΗ η τοποθέτηση του κυρίου Ναυάρχου όσον αφορά την «αμετροέπεια..»

O Αντιναύαρχος ε.α. Σταύρος Μπάνος είναι επίτιμος διευθυντής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων, ως Κυβερνήτης της κανονιοφόρου “Πολεμιστής” και της φρεγάτας “Θεμιστοκλής”, υπήρξε διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων Αρχηγείου Στόλου, Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Άγκυρα, διευθυντής Α2 ΓΕΝ και διευθυντής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Επίσης είναι απόφοιτος του United States Marine Corps University, του US Joint Forces Staff College και του NADEFCOL.

Έχει παρατηρηθεί τελευταία μια έντονη και απολύτως αμετροεπής δραστηριοποίηση αφυπηρετησάντων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια εκστρατεία άνευ προηγουμένου κατά της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, για τις επιλογές της στα εξοπλιστικά που ήδη υλοποιούνται ή ενδέχεται να υλοποιηθούν στο μέλλον. Το αξιοσημείωτο είναι ότι προέρχεται κυρίως από το χώρο του Πολεμικού Ναυτικού και από αποστράτους που χρησιμοποιούν βαρύγδουπους τίτλους που υποτίθεται ότι είχαν όταν ήταν εν ενεργεία, του στυλ “Υποναύαρχος εν αποστρατεία”, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών ούτε έξω από την αίθουσα του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου δεν έχουν περάσει, παίρνοντας τους βαθμούς με δικαστικές αποφάσεις. Και τι κάνουν; Προσπαθούν με σχόλια και αναλύσεις αμφιλεγόμενης αξίας και εγκυρότητας να δημιουργήσουν κλίμα στα social media εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας και των επιλογών της κυρίως στα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και αλλού.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:navaldefence.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου