Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Στρατηγός Φράγκος:Η Τουρκία διολισθαίνει-Αναμένονται ανάποδες εξελίξεις από την Τουρκία για την Δύση (βίντεο)

 Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ tv μεταξύ άλλων ανέφερε: 

Πώς η αγορά των F-35 και των φρεγατών Belharra μας δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας!!..

Τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με τα μέχρι τούδε επιτευχθέντα,διότι εκείνο το οποίο πρέπει να προσέξουμε είναι ότι:

Απαιτείται μεταξύ των συστημικών κομμάτων πρέπει να υπάρξει ευρεία εθνική συναίνεση και κατόπιν να τεθεί σε εφαρμογή εθνική στρατηγική,διότι ανά πάσα στιγμή η Τουρκία είναι δυνατόν να μας οδηγήσει σε τετελεσμένα ακόμη και με την παρέμβαση των Γερμανών του Σολτς..

Εάν δεν είχαν γίνει τα τελευταία τέσσερα έτη με πρωτοβουλίες της Στρατιωτικής ηγεσίας και την συμπαράσταση της Πολιτείας η αύξηση της Ισχύος η Άγκυρα με τυχαίο ή προσχεδιασμένο θερμό επεισόδιο ακόμη και με προσφυγή στο Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μας οδηγήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να απαιτήσουν αποστρατιωτικοποίηση των νήσων και τετελεσμένα σε Χωρικά Ύδατα και ΑΟΖ- Υφαλοκρηπίδα που είναι η ΜΟΝΗ διαφορά.

Στο Τουρκικό ΥΠΕΞ είναι αναρτημένοι χάρτες για Έρευνα και Διάσωση στον 25ο Μεσημβρινό όπως και όλων των κλάδων των Τ. Ε. Δ. ακόμη και του Λιμενικού…


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για τα εξοπλιστικά ο Στρατηγός απάντησε:
«Ήδη είμαστε πέντε χρόνια μπροστά και τα F-35 είναι Stealth και με τα Scalp καταρρίπτουν τα F-16 ακόμη και τα Viper εάν τα πάρουν!!»
(Ατυχώς δεν ακούγεται καθαρά στο βίντεο)

Επεσήμανε ότι η γήρανση του προσωπικού ένα θέμα σοβαρό χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω και δήλωσε πως  απασχολεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ!!..

Ο κ. Αρχηγός πρότεινε συνέχεια ενίσχυσης των Ε.Δ και των διπλωματικών σχέσεων με Αίγυπτο Ισραήλ και χώρες του Κόλπου, όπως έγινε με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, μέχρι η Ε.Ε. υποτυπωδώς να αποκτήσει Κοινή Εξωτερική Πολιτική Άμυνας και Ασφαλείας..

Τέλος ο Στρατηγός δήλωσε ότι η Τουρκία διολισθαίνει προς το Ισλάμ και οι σχέσεις με Ρωσία και ΚΙΝΑ δεν βοηθούν..

Έδωσε ως παράδειγμα τον Βουλευτή του Ικονίου του κόμματος ΑΚΡ ο οποίος με τρείς γυναίκες έγγαμος  πήγε να ορκισθει στη Βουλή!!

Έρχονται ΑΝΑΠΟΔΕΣ εξελίξεις για τη Τουρκία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου