Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η υφαρπαγή των περιουσιών στη Χειμάρρα, η αλβανική ριβιέρα και το μαύρο χρήμα των ολιγαρχών

Πώς υφαρπάζεται η περιουσία Ελλήνων μειονοτικών στη Χειμάρρα από συμφέροντα που διαπλέκονται με την αλβανική κυβέρνηση Ράμα και πώς συνδέεται αυτό με την πρόσφατη υπόθεση Μπελέρη.

Το ζήτημα με τις καταπατήσεις, τις αναγκαστικές αγοραπωλησίες και τη δήμευση των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είναι ένα γνωστό και μεγάλο πρόβλημα που αφορά στα δικαιώματα της μειονότητας και δεν καταγγέλλεται πρώτη φορά.

Ντίνα Καράτζιου

Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της αλβανικής ριβιέρας και το πανθομολογουμένως μαύρο χρήμα των ολιγαρχών, που διατηρούν ισχυρές διασυνδέσεις με την κυβέρνηση Ράμα, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου άσχετα με την προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. 

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία που μίλησαν στη LiFO καταγγέλλουν ότι η κράτηση Μπελέρη έχει πολιτικά κίνητρα και πίσω από αυτή εξυφαίνεται ένα σχέδιο πολλαπλών επιδιώξεων με επίκεντρο την υφαρπαγή των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα. Το ζήτημα έχει καταγγελθεί πολλές φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν και σχετικές αναφορές σε ευρωπαϊκές εκθέσεις εναντίον της αλβανικής κυβέρνησης για αυτό, αλλά χωρίς να σημειώνεται πρόοδος.  

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου