Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Κίνα: Πώς κατάφερε να γίνει κορυφαία εξαγωγική χώρα και στα αυτοκίνητα

Εκτινάχθηκαν όμως και χάρη στις πωλήσεις στη Ρωσία, μετά την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας, σημειώνει το BBC. Το 2022 η Κίνα εξήγαγε 3,2 εκατ. οχήματα ξεπερνώντας τη Γερμανία που είχε 2,6 εκατ. εξαγωγές.

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η καλή είδηση είναι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει σύντομα, διότι οι μόνοι που κερδίζουν σημαντικά είναι οι Κινέζοι!!

Η Δύση βουλιάζει γιατί χάνει τις αγορές!!..

Κίνα, η «νέα Ιαπωνία»

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η Κίνα τείνει να γίνει η «νέα Ιαπωνία» στον παγκόσμιο κλάδο του αυτοικινήτου. Εξάλλου οι σινοϊαπωνικές διαφορές στη βιομηχανική παραγωγή στο σύνολό της μετά την πανδημία αποτυπώνονται γλαφυρά στους βιομηχανικούς δείκτες ΡΜΙ των δύο χωρών.

Ο κινεζικός δείκτης εκτινάχθηκε από το 50,1 τον Ιανουάριο στο 52,6 το Φεβρουάριο (η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Απρίλιο του 2012), ενώ ο ιαπωνικός δείκτης βυθίστηκε από το 48,9 στο 47,4 (η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το Σεπτέμβριο του 2020). Κάθε ένδειξη πάνω από το 50 υποδηλώνει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και κάθε χαμηλότερη ένδειξη υποδηλώνει συρρίκνωση.

Μετά τη Γερμανία προσπέρασε και την Ιαπωνία – Ένα βιομηχανικό και εμπορικό déjà vu της ιαπωνικής ιστορίας παραγωγής αυτοκινήτων

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου