Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Τα ανίκητα τουρκικά drones είναι τελικά «μούφα»;

 

Ο διοικητής της ρωσικής αεροπορικής άμυνας, αντιστράτηγος Αντρέι Ντέμιν, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταστρέψει περισσότερα από 100 από τα drones τον Απρίλιο.

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Τα συμπεράσματα και ο τρόπος αντιμετώπισης είναι θέμα των ειδικών των Ε.Δ.

Στην περίπτωση της Ρωσίας, αρχικά ήταν αρκετά ευάλωτη σε πλήγματα από τα ουκρανικά Bayraktar. Όμως σύντομα προσαρμόστηκε για να βελτιώσει τον ηλεκτρονικό της πόλεμο και έκτοτε κατέρριψε και μπλόκαρε με επιτυχία πολλά από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία δήλωσε πέρυσι ότι είχε παραλάβει 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, αλλά μέχρι το τέλος του 2022, είχαν σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί από το πεδίο της μάχης.

Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πλέον μία ξεκάθαρη αμυντική τακτική εναντίον των Bayraktar, και υπάρχουν αναλυτές που υποστηρίζουν ότι ρίχνουν περίπου 10.000 ουκρανικά drones κάθε μεγέθους το μήνα.

Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθούν από κοντά όλες οι δυτικές δυνάμεις, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μία καλή ευκαιρία για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με νέα οπλικά συστήματα και τακτικές πολέμου.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν για τα τουρκικά drones μας αφορούν και εμάς άμεσα. Και καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις που αποκτήθηκαν ώστε να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε.

Μπορεί τα Bayraktar να διαφημίστηκαν από τους Τούρκους ως η απόλυτη απειλή για την χώρα μας, όμως όπως φαίνεται η αντιμετώπισή τους είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου