Για την κυρίαν Αννίτα Δημητρίου
Σε όλη μου τη ζωή με ενδιέφεραν τα κοινά προβλήματα του τόπου και κυρίως το εθνικό μας θέμα. Για την Κύπρο μας.
Διάβασα αρκετά, άκουσα πάμπολλα, παρακολούθησα και παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την προκλητική μεθοδολογία των Άγγλων για να διχοτομήσουν την Κύπρο με συμπαραστάτες πάντοτε συμπατριώτες μας, ινστρούχτορες των Άγγλων διπλωματών.
Παρά τα προχωρημένα μου χρόνια δεν διάβασα ποτέ άλλοτε ένα τόσο αφελές κείμενο από ανώτερον αξιωματούχο του κράτους όπως εκείνο της κυρίας Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, στις 4/4/2023. Ενδεικτικόν είναι ότι ο Στιούαρτ τις προτάσεις και υποδείξεις σας κ. Αννίτα, ουδόλως τις εσχολίασε. Αυτό δείχνει πόσο εύστοχα ήσαν όσα έχετε πει για τον τελικό στόχο του Λονδίνου.
Κυρία Αννίτα Δημητρίου, τα δύο ανώτατα αξιώματά σας, αυτό της Προέδρου της Βουλής και εκείνο της Προέδρου του μεγαλύτερου κόμματος στον τόπο (ΔΗΣΥ), πρέπει να σας δημιουργούν ένα τεράστιο βάρος πολλαπλών ευθυνών. Κάθε σας λέξη και κάθε σας πολιτική κίνηση πρέπει να είναι πολύ ζυγισμένες, να έχουν σοβαρότητα, ισχυρό πολιτικό κριτήριο και να πηγάζουν από βαθειά γνώση του κυπριακού προβλήματος. Πρέπει να γνωρίζετε, κυρία Αννίτα, ότι οι Άγγλοι απεφάσισαν τη διχοτόμηση της Κύπρου, για πρώτη φορά, το 1947 και έκτοτε, σε κάθε τους σχέδιο, χωρίς εξαίρεση, που υποβάλλουν για επίλυση, δήθεν, του κυπριακού, υποβόσκει πάντοτε το στοιχείο της διχοτόμησης.
Νομίζω γνωρίζετε, κυρία Αννίτα, ότι ο ΟΗΕ, ουσιαστικά, αποτελεί παράρτημα του ΥΠΕΞ του Λονδίνου. Γι΄ αυτό τόσο ο νυν Γ.Γ. του ΟΗΕ Κουτέρες όσον και οι προηγούμενοι, συνεχώς απομακρύνονταν από τις αρχές του ΟΗΕ για να οδηγήσουν την Κύπρο στις Αγγλικές δαγκάνες.
Γνωρίζετε επίσης, κυρία Αννίτα, ότι ο εκάστοτε εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο προέρχεται από χώρες του απόλυτου επηρεασμού και ελέγχου της Αγγλικής διπλωματίας. Ως εκ τούτου είναι απόλυτα επηρεαζόμενος και ελεγχόμενος από το Λονδίνο.
Εάν διέθετα την νομική κάλυψη, θα έδινα στον Ειδ. Αντ. Του Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ πενθήμερη προθεσμία να εγκαταλείψει την Κύπρο, αλλιώς θα τον είχα συλλάβει με την κατηγορία του πράκτορα των Άγγλων με σκοπό την διχοτόμηση της Κύπρου μας.
Κυρία Αννίτα, υπόσχεστε να διαφωτίσετε τον κυπριακό λαό για τα πολλά οφέλη που θα έχει με τη λύση. Φυσικά εννοείτε αυτή που είναι στο τραπέζι, τη Δ.Δ.Ο.
Μα, κ. Αννίτα, δεν αντιλαμβάνεστε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού το 2004 απέρριψε την Αγγλόφερτη Δ.Δ.Ο. και ως εκ τούτου δεν δικαιούστε να την επικαλείσθε καν;
Σκόπιμα, κ. Αννίτα, σας διαφεύγει ότι οι Η.Π.Α. με την ομάδα των πέντε υπηρεσιακών παραγόντων (CIA) επολέμησε και ακύρωσε το 2004 αυτό το αγγλόφερτο, διχοτομικό έκτρωμα.
Παραγνωρίζετε, κ. Αννίτα, σκόπιμα ότι ο πρωτοστάτης υποστηρικτής της Δ.Δ.Ο. Νίκος Αναστασιάδης, όταν έπαψε να ελέγχεται από την Αγγλική διπλωματία επειδή είχε δηλώσει τον τερματισμό της πολιτικής του καριέρας, αναθεμάτισε την Δ.Δ.Ο. δηλώνοντας ότι η Δ.Δ.Ο. ετελείωσε, είναι ανέφικτη, είναι ξεπερασμένη και δεν πρόκειται να λειτουργήσει.
Μήπως, κ. Αννίτα, προσπαθείτε να δημιουργήσετε την εντύπωση, στους εχθρούς της πατρίδας (Άγγλους), ότι εσείς είστε το νέο αστέρι που θα προωθήσετε τα συμφέροντα τους στην Κύπρο; Σ΄αυτή σας την πολιτική θέση, προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι υπάρχει βρώμικος Αγγλικός δάκτυλος.
Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζετε ότι αυτή σας η συμπεριφορά εύκολα μπορεί να σας οδηγήσει στην Δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι καταστρατηγείτε την λαϊκή θέληση με σκοπό να βοηθήσετε τον εχθρό της πατρίδος μας για να διχοτομήσει την Κύπρο μας.
Κυρία Αννίτα, αν προσπαθήσετε, με διαβουκολικές μεθόδους να πείσετε! τον κυπριακό λαό ότι με οιονδήποτε Αγγλόφερτο σχέδιο θα λύσετε το κυπριακό, οδηγήστε σε πλάνην οικτράν.
Από ότι γνωρίζω, κ. Αννίτα, σπουδάσατε πολιτικές επιστήμες. Μάθατε πως διατηρείται και πώς διαφυλάσσεται η Δημοκρατία ως επίσης και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Γνωρίζετε λοιπόν, κ. Αννίτα, ότι στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ισχύει ο όρος «ένας άνθρωπος μια ψήφος» . Θέλω να πιστέυω ότι είναι μέσα στις γνώσεις σας η ΑΡΧΗ της Δημοκρατίας ότι δηλαδή «η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει».
Πώς λοιπόν, κ. Αννίτα, θα εφαρμόσετε το βρώμικο Αγγλικό έκτρωμα του σχεδίου Χάνυ – Κληρίδη – Ανάν, το οποίο ουδόλως σέβεται τις πιο πάνω Αρχές της Δημοκρατίας και η μόνη του σαφής επιδίωξη είναι η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Ένα άλλο ουσιαστικό στοιχείο το οποίο, αν είχατε την αναγκαία εθνικήν ευαισθησία, θα σας είχε προβληματίσει είναι το γεγονός ότι το 2004 η υπερδύναμη Αμερική με την παρουσία των πέντε υπηρεσιακών παραγόντων (CIA) μαζί με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο, στην οικία του στην Στράκκα, αφού έπεισαν και τον Δημήτρη Χριστόφια, ανέτρεψαν κάθε προσδοκία των Άγγλων για εφαρμογή της Δ.Δ.Ο.
Επίσης οι Η.Π.Α. (CIA) το 1957 σε καθοδηγητικό έγγραφο της προς τον τότε ΥΠΕΞ της Αμερικής Φόστερ, Ντάλλες γράφουν: «Εάν η Αγγλία επιτύχει την διχοτόμηση της Κύπρου, τότε η Κύπρος θα αποτελεί μιαν μόνιμη εστία προστριβών που εμείς συχνά θα καλούμεθα να καταστέλλουμε».
Κυρία Αννίτα, λύση του Κυπριακού με βάση το Αγγλόφερτο διχοτομικό σχέδιο της Δ.Δ.Ο., όσα χρόνια και αν το συζητάτε, δεν θα υπάρξει.
Ο στόχος σας αν θέλετε πραγματικά να εξυπηρετήσετε αυτόν τον λαό, θα πρέπει να είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και μόνο αυτή. Μόνιμες, σταθερές και μαχητικές σας αξιώσεις εντός και εκτός Κύπρου θα πρέπει να είναι:
1. Πρωτίστως η αλλαγή πολιτικής πλεύσης. Η μόνη Δύναμη η οποία εμπράκτως απέδειξε ότι διαφωνεί με τις διχοτομικές ραδιουργίες των Άγγλων είναι η Αμερική. Γιατί όλες οι ηγεσίες από Μακάριο μέχρι σήμερα αποφεύγετε την συνεργασία σας, στο εθνικό θέμα, με την Αμερική; Μήπως είναι Αγγλική απαίτηση;
2. Πάση θυσία η απαλλαγή από την Αγγλόφερτη διχοτομική Δ.Δ.Ο.
3. Φυγή όλων των Τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.
4. Φυγή όλων χωρίς εξαίρεση, των εχόντων καθ΄οιονδήποτε τρόπο αίμα έποικου.
5. Απαλλαγή από κάθε είδος εγγυήσεων.
6. Άμεση μείωση του Αγγλικού προσωπικού στην Αγγλική Πρεσβεία εντός και εκτός αυτής.
7. Μελέτη για αποζημιώσεις από την Αγγλία για το Πραξικόπημα, την Εισβολή, τους εκτοπισμούς, τις εν ψυχρώ δολοφονίες κλπ. τις οποίες οι Άγγλοι εν πλήρει και ταυτόχρονη συνεργασία με τους Τούρκους διέπραξαν κατά της Κύπρου το 1974.
Η πρόσφατη προσπάθεια του κ. Προέδρου να εμπλέξει την Ε.Ε. στο κυπριακό είναι τραγικό λάθος. Η Ε.Ε., εκτός από ευχές και διαιώνιση του προβλήματος, τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να προσφέρει. Η Ε.Ε. μπορούσε να είχε αποτελέσει υποβοηθητικό παράγοντα στις Ελληνοαμερικανικές προσπάθειες για απελευθέρωση.
Η άμεση εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό πρόβλημα σίγουρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις προσπάθειες για απελευθέρωση ή έστω για αξιοπρεπή διευθέτηση του προβλήματος μας.
Αυτό θα το δείτε σύντομα. Ουδόλως αμφιβάλλω ότι και σ΄αυτή τη θέση του Προέδρου ο Αγγλικός δάκτυλος δεν απουσιάζει.
Με εκτίμηση
Ανδρέας Αυγουστής
Ταγματάρχης ε.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου