Κυριακή 28 Μαΐου 2023

«Η Τουρκία βρίσκεται υπό την κατοχή προσφύγων»

 Στρατηγός Φρ Φράγκος Αντί σχολίου..

Οι νέοι βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών

■ 300000 άνθρωποι ήρθαν από το Αφγανιστάν. Τι γίνεται με την ασφάλεια των συνόρων; Οι πρόσφυγες έχουν μετατρέψει την Τουρκία σε αγορά ναρκωτικών. 500000 παιδιά μας βρίσκονται στο βάλτο των ναρκωτικών. Δεν υπάρχει καταστροφή που να μην μας έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Κατέστρεψαν την Τουρκία σε κάθε τομέα. Ο Ερντογάν μιλά διαφορετικά ενάντια στο έθνος του και διαφορετικά για κυρίαρχες δυνάμεις.

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 27 Μαϊ 2023

 BAŞAK KAYA

Ο Özdağ υπενθύμισε ότι όχι μόνο Σύριοι, αλλά και εκατομμύρια άνθρωποι που φεύγουν από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν βρίσκονται στην Τουρκία και είπε: «Η ειρήνη και η οικονομία μας έχουν διαταραχθεί».

Ο Selçuk Özdağ, μέλος του Κόμματος του «Μέλλοντος», ο οποίος εξελέγη βουλευτής νομού Mούγλα από τη λίστα του CHP, αξιολόγησε το πρόβλημα των προσφύγων στην εφημερίδα «Σοζτζιού», ο αριθμός των οποίων φέρεται να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια και οι περισσότεροι από αυτούς κατέφυγαν από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν… «Η χώρα μας βρίσκεται υπό προσφυγική κατοχή. Η δημόσια τάξη, η δημογραφική δομή και η οικονομία έχουν επιδεινωθεί. Ο Τουρκικός λαός πληρώνει το τίμημα» και είπε τα εξής για το τι θα συμβεί αν δεν βρεθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα:

Η οικογενειακή ζωή έγινε άνω κάτω

■ Έκαναν κατάχρηση των συναισθημάτων των ανθρώπων λέγοντας Ansar-muhacir (*). Έχουμε έναν Υπουργό Εξωτερικών που λέει: «Οι Σύριοι βοσκοί φροντίζουν τα κοπάδια του πατέρα μου». Όσοι δεν βρίσκουν ενδιάμεσο προσωπικό στον 21ο αιώνα αναζητούν λύση στο Σύριο βοσκό, αυτό είναι το σημείο που έφεραν τη χώρα. Οι Σύριοι πρέπει να επιστραφούν μέσω διαπραγματεύσεων με Ιράν-Ρωσία-ΗΠΑ και ΕΕ.

■ Οι πρόσφυγες διατάραξαν την κοινωνική ειρήνη και την οικονομία. Τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί, εκατομμύρια νέοι μας είναι άνεργοι. Η κοινωνική ζωή και η οικογενειακή ζωή ανατράπηκαν. Η δημόσια εξουσία αποδυναμώθηκε. Οι πρόσφυγες θα πρέπει να σταλούν εντός 2 ετών από τη νίκη στις εκλογές. Εάν υπάρχει ανάγκη για προσωρινό εργατικό δυναμικό, θα πρέπει να μείνουν με τη μορφή 3-6-9 μηνών και να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Οι νέοι βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών

■ 300000 άνθρωποι ήρθαν από το Αφγανιστάν. Τι γίνεται με την ασφάλεια των συνόρων? Οι πρόσφυγες έχουν μετατρέψει την Τουρκία σε αγορά ναρκωτικών. 500000 παιδιά μας βρίσκονται στο βάλτο των ναρκωτικών. Δεν υπάρχει καταστροφή που να μην μας έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Κατέστρεψαν την Τουρκία σε κάθε τομέα. Ο Ερντογάν μιλά διαφορετικά ενάντια στο έθνος του και διαφορετικά για κυρίαρχες δυνάμεις.

………………………………………………………………..

(σ.σ)

(*)Η λέξη Ansar και Muhajir εμφανίστηκε κατά τη διάδοση του Ισλάμ και τη μετανάστευση των μουσουλμάνων από τη Μέκκα στη Μεδίνα. Muhajir είναι οι μουσουλμάνοι που μετανάστευσαν από τη Μέκκα στη Μεδίνα. Οι κάτοικοι της Μεδίνας που βοηθούν τους μουσουλμάνους που έρχονται από τη Μέκκα ονομάζονται Ansar .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου